„Chtěl bych pokračovat a kdyby se ukázalo, že to nejde, dost by mi to vadilo. Ale i to se může stát," uvědomuje si dvojnásobný mistr světa v rozhovoru pro svazový web českého lyžování.

Soudný den nastane pro Krause na podzim. To se poprvé od vážného zranění postaví na lyže. „Pořád se to lepší a já doufám, že to bude pokračovat a někdy v září už budu v pohodě a budu moct začít lyžovat. Až tehdy nastane chvíle, kdy bude opravdu potřeba se rozhodnout," nastínil Kraus, kterého nečeká složité rozhodování poprvé v kariéře. „Každý rok byla výzva a letošek není výjimkou. Uvidíme, ale další olympiáda už určitě ne," usmál se čtyřnásobný vítěz Světového poháru.

Kraus během rehabilitace nabírá fyzičku hlavně na kole. Zúčastnil se kajakářsko-biatlonové exhibice na Prague Riverside Crossu, kde vodní slalomáři jezdili na Vltavě mezi brankami a stříleli z laserových zbraní do biatlonových terčů. Vyrazil i na charitativní golfový turnaj, který pořádal házenkář Filip Jícha. „Nepřeháním to, ale je to jediná sportovní aktivita, kterou můžu dělat v pohodě. Nedávno jsem jel docela zajímavý závod, asi 130 kilometrů na horském kole, to byla dobrá výzva," líčí legenda skikrosu. „Ta pohyblivost ještě není taková, jakou bych chtěl a při chůzi mě to trochu bolí. Asi to k těm těžším zraněním patří," přiznal v polovině června. „Je tam malinký kousek, který ještě není prohojený, ale jinak už je ta noha stabilní a nemělo by být riziko, že se tam něco obnoví."