Zbrusu nová trať mu opravdu sedla. Benešovský fourcrossař Milan Myšík v novém areálu v Jablonci nad Nisou dojel na skvělém desátém místě.V Jablonci se jel čtvrtý závod světové série ve fourcrossu zvané 4X Pro Tour. Tento závod nesl samostatný název JBC 4X Revelations, neboli odhalení. Proč? Protože zdejší trať je opravdu světovým unikátem. Obří startovací rampa, obří skoky, lesní sekce, kamenitá sekce či kolmá zeď wallride. To vše nechal postavit současný nejlepší fourcrossař Tomáš Slavík.

Na rozpáleném kopci se nejprve rozjela kvalifikace, kde každý jezdec jel sám na čas. Na start se postavilo 68 mužů a 6 žen. Na startu tak nemohl chybět ani benešovský fourcrossař z KUR SPORT týmu Milan Myšík.

V kvalifikaci zvítězil Tomáš Slavík před Quentinem Derbierem z Francie a Felixem Beckemanem ze Švédska. Milan Myšík položil dobrý základ k úspěchu v podobě desátého místa. „Udělal jsem dvě menší chyby, ale top ten v kvalifikaci není nejhorší," říkal v cíli Myšík, který se už těšil na sobotní souboje ve čtyřech lidech.

Další den se vše rozeběhlo. Rtuť na teploměru šplhala ke 38 stupňům, takže závodníci bojovali nejen s fyzicky a technicky náročnou tratí, ale i s počasím, které v Jablonci v sobotu panovalo. V půl šesté už vše vypuklo. Na historicky první závod svěťáku se přišlo do Jablonce nad Nisou podívat přes šest tisíc diváků, kteří po celý závod vytvářeli závodníkům neuvěřitelnou atmosféru, jakou by mohl závidět sousední fotbalový stadion. Velkolepá show mohla začít!

Už v prvním vyřazovacím kole dostala diváky do varu legenda českého mountain bikingu Michal Maroši, který spadl na pro sekci, když dělal trik pro diváky. „Poté ale hned naskočil na kolo a začal svou stíhací jízdu. Na kolmém wallridu přeskočil oba závodníky, a stal se tak už jistým hrdinou víkendu," užasle pravil Milan Myšík.

První jízdu zvládl bez problémů i Milan Myšík, ve které zvítězil. V osmifinále se potkal s fourcrossovým matadorem Joostem Wichmanem z Holandska. I v této jízdě si benešovský rodák pohlídal druhou postupovou pozici i s defektem zadního kola. Ve čtvrtfinále na Myšíka čekal francouz Derbier, Wichman a Penc. Od startu šel do čela Wichman, za ním Derbier s Myšíkem, který měl ale pořád nevýhodnou venkovní pozici. V lesní sekci se Myšík dostal na druhé místo, ale před následným skokem vycvakl levý nášlapný pedál, toho využil Derbier a dostal se před Myšíka, který však bojoval dál.

Na kamenité sekci se na Derbiera dotáhl, ale o kousek to nevyšlo. Myšík zaútočil v předposlední zatáčce. Ale bohužel francouzský závodník to neustál a spadl Myšíkovi přímo pod kola, a to znamenalo konec jak pro Myšíka, tak Derbiera, který si za následné protesty vysloužil žlutou kartu od hlavního komisaře.

„Škoda, že na výjezdu z lesa jsem vycvakl nášlapu. Pak jsem to zkoušel, kde se dalo. V předposlední zatáčce došlo k lehkému kontaktu, podjelo mu přední kolo a oba jsme spadli. Mrzí mě to, protože jsem věděl, že dnes by to mohlo být mnohem lepší než desáté místo. Diváci byli fantastičtí, vytvořili atmosféru, kterou jsem ještě nezažil," vysekl v cíli Myšík poklonu českým fanouškům.

Ve finálové jízdě zvítězil už jistý vítěz celého seriálu 4x Pro Tour Tomáš Slavík, který sám celou akci zorganizoval a vysloužil si tak bouřlivý potlesk. Druhý dojel Švéd Beckeman, třetí holandský reprezentant Wichman a finálovou čtyřku uzavřel Čech Hynek Strouha.

Příští závody čekají na Milana Myšíka hned o tomto víkendu v neděli ve švýcarském Leibstadtu, kde se koná závěrečný závod evropského poháru, ve kterém Myšík figuruje zatím průběžně na solidním sedmém místě.