Předpověď počasí na víkend sportovcům vůbec nepřála. Sobotní závodní den doprovázelo chladno, vytrvalý déšť a vítr. Na programu dne byl sprint volnou technikou. Kvůli nepříznivému počasí se ale odjela pouze kvalifikace a finálové jízdy byly zrušeny. Tituly se rozdaly na základě kvalifikační jízdy. Hozák si vedl velmi dobře, obsadil třetí místo se ztrátou čtyř desetin na druhého Bauera.

„Do závodu jsem dal všechno, myslím si, že jsem už nic moc lépe udělat nemohl, kluci byli prostě lepší,“ přiznal mladý lyžař.

Na neděli se počasí už vylepšilo, alespoň tedy nepršelo a tak trať byla suchá a dobře sjízdná. V kategorii staršího dorostu se Daniel vydal na trať dlouhou 10 km, jelo se rovněž volnou technikou s intervalovým startem. Už před závodem bylo jasné, že o vítězství a titul budou bojovat favorité Tuž, Bauera Hozák. Během prvního okruhu si jablonecký Jiří Tuž udělal náskok deseti sekund. Na začátku posledního kola ale Hozák i Bauer náskok sjeli a tím průběh závodu zdramatizovali. Po průjezdu časomírou v posledním kole se ukázalo, že se nejvíce dokázal zmáčknout Daniel Hozák a dojel si tak pro titul Mistra ČR. Na stupních byli tedy kluci v rozestupu 2,5 sekund.

Děčínský box - ilustrační foto.
Boxeři začali remízou v derby, doma budou bojovat v nové hale

„Závodní tratě ve Vesci jsou známé tím, že když závodník přepálí začátek, tak bude mít problém dojít do cíle. Není tam tedy kam spěchat. Důležité je konzistentní tempo a mít chladnou hlavu. V průběhu celého závodu mi hlásili, že jedu s Bauerem ve vteřině stejně, naštěstí jsem se ale v posledním půlkole dokázal nejvíc zmáčknout. S celým víkendem jsem neuvěřitelně spokojený,“ pochvaloval si Dan Hozák.

Český lyžařský svaz využil toho, že se o víkendu sešla většina závodníků z celé republiky a dodatečně proběhlo vyhlášení Českého poháru za zimní sezónu 2020, která byla na jaře předčasně ukončena. Mezi oceněnými nechyběl ani děčínský Daniel Hozák, který převzal ocenění za třetího nejlepšího dorostence.

Teď čeká Daniela trénink a příprava na blížící se zimní sezónu. S týmem mají naplánovaných několik soustředění na Božím Daru, v rakouském Ramsau a Švédském Idre. „Zatím nám zrušili soustředění s reprezentačním družstvem OHN a testy SCM, doufám, že protiepidemická opatření už nějak zásadně do našeho plánu nezasáhnou,“ dodal na závěr.