Velice netradiční závod měl svůj start v Jílovém v restauraci Pod Lesem. Dostaveníčko si zde dali koloběžkáři v rámci třetího kola Rollo Cupu.

Po Moravské Třebové a Šumavě se tato akce dostala i na Děčínsko. „Zamiloval jsem si koloběžky. Minulý rok jsem navíc startoval na MS v jízdě na koloběžkách. Napadla mne myšlenka, zorganizovat nějaký závod. Od Českého svazu koloběhu jsem dostal zelenou a jsem moc rád, že se mi to podařilo zrovna v Jílovém," vysvětluje organizátor a také účastník závodu Radek Kislinger.

Na startu se nakonec představilo skoro třicet závodníků. „Část koloběžkářské reprezentace byla v Holandsku, kde se právě jel evropský pohár. Proto se nás na startu nesešlo zas tolik. I přes všechna tato oslabení to ale byla pěkná akce," pochvaloval si děčínský rodák.

Celkovým vítězem se nakonec stal čtyřiadvacetiletý Tomáš Pelc z týmu Ultima. Trať dlouhou 9,5 kilometru zvládl pod 24 minut. „Když se kolem mne Tomáš prohnal 
v jízdě do kopce, tak jsem si myslel, že ani do kopce nejede," usmíval se organizátor celé akce, který nakonec dojel na třináctém místě.

Celou akci jistily nezbytné bezpečnostní složky a další orgány. „Zažil jsem tady úplně úžasnou spolupráci s úřady, počínaje městem Jílové, Magistrátem Děčína, Policií ČR, Městskou policií Jílové. Všichni neskutečně ochotní, vše neuvěřitelně rychle a bezproblémově vyřízeno," pochvaloval si Kislinger.

V budoucnosti bychom se 
v okolí Děčína mohli dočkat dalších podobných závodů. „Pokud se bude dařit, dovedu si představit, že se v okolí Děčína pojede evropský závod 
a třeba jednou i mistrovství světa," dodal závěrem Radek Kislinger.

Kompletní výsledky:
Hlavní kategorie: 1. T. Pelc 23:50, 2. P. Pešta 25:16, 3. M. Bárta 27:33.
Master: 1. M. Bárta. Veteran: 1. M. Jelínek. Masterka: 
1. K. Mášová. Juniorka: 1. A. Legátová. Seniorka: 1. P. Kadlecová. Veteránka: 1. N. Kadlecová. Žákyně: 1. P. Legátová. Žák: 1: T. Krchňák.