Třídenního turnaje se zúčastnilo na dvě stovky hráčů z osmi zemí. Hrajícím hostem Czech open ve fotbalgolfu byl legendární fotbalista Antonín Panenka, s kterým byla uspořádána autogramiáda.

Soutěž mužů jednotlivců vyhrál Tobias Mathäß z Německa, který v rozstřelu zvítězil nad svým reprezentačním kolegou Florianem Müllerem. Na stupně vítězů je doprovodil Ronnie Husted Krarup z Dánska. Nejlepším Čechem byl Tomáš Neumann, který bral páté místo.

V ženské kategorii se bojovalo do poslední jamky, mezi prvními třemi byl rozdíl dvou kopů. Na bronzový stupínek se překvapivě probojovala Michala Reinová, hájící klubové barvy Fotbalparku Dymník. Druhá byla Ane Bjerke z Norska, první Pernilla Nordgren ze Švédska.

V mužské dvojici se už Česká republika dočkala nejcennějšího kovu. Postaral se o něj Tomáš Neumann, Jeden ze zakladatelů fotbalgolfu v Čechách a zároveň prezident ČFGA společně s Krarupem vyhrál o jediný kop. Druhé bylo duo z Rakouska Fischer – Radinger.

Bitvu ženských párů ovládly české závodnice. Titul připadl dvojici Beníšková – Reinová, třetí navíc skončilo duo Cankářová – Volavková.

Smíšené páry ovládl Tobias Mathäß a Pernilla Nordgren. Jana Bernasová a Zdeněk Poruba skončili díky smolnému rozstřelu druzí.
Nejstarším účastníkem se stal pan Zdeněk Diviš, který tímto turnajem oslavil 80. narozeniny a svůj bohatý sportovní život fotbalisty a nohejbalisty. A nejmladším hráčům bylo osm let. Vložená soutěž „hole in one", tedy dostat míč na jeden kop do jamky číslo 18, byla doslova senzací. Opravdu neuvěřitelný kop předvedl fotbalgolfista Bayernu Mnichov Marinus Stadler, který získal stříbrnou minci o váze 1 kg, kterou věnovala firma Golden Gate.

Nadšení a spokojenost hráčů je pro organizátory největším motorem pro přípravy na MS ve fotbalgolfu, které už začaly. Dalším lákadlem pro soupeře tak budou jistě hráči z Brazílie, nebo Argentiny.

V kalendáři si již dnes zakroužkujte datum 18. – 21. srpna, kdy se koná Mistrovství světa ve fotbalgolfu právě na Dymníku.

VÝSLEDKY:

Muži – jednotlivci: 1. T. Mathäß (GER), 2. F. Müller (GER), 3. R. H. Krarup (DEN).
Ženy – jednotlivci: 1. P. Nordgren (SWE), 2. A. Bjerke (NOR), 3. M. Reinová (CZE).
Muži – dvojice: 1. R. H. Krarup (DEN)/T. Neumann (CZE), 2. A. Fischer/C. Radigner (AUT), 3. D. Lund/S. Secher Jensen (DEN).
Ženy – dvojice: 1. E. Beníšková/M. Reinová (CZE), 2. C. Nilsson/P. Nordgren (SWE), 3. B. Cankářová/J. Volavková (CZE).
Smíšené dvojice: 1. T. Mathäß /P. Nordgren (GER), 2. J. Bernasová/Z. Poruba, 3. B. Kahlert/P. Seifert (GER)