V nabité konkurenci vybojoval rodák z Benešova nad Ploučnicí skvělé třetí místo. „Netradičně jsem letos zvolil Madeiru, protože tento ostrov v Atlantickém oceánu nabízí snad nejhustší síť trailů, které se řadí k nejtěžším na světě. Léta jsem jezdíval na jih do Itálie, která je ale dost profláklá a tak se tam chystám až začátkem dubna doladit formu, až tam bude méně lidí,“ vysvětlil Myšík, proč zavítal na Madeiru.

Dalším důvodem je, že se zde v květnu pojede třetí závod Enduro World Series, ve kterém Myšík bude startovat. „Letos moc svěťáků nepojedu, ale Madeiru ano a když se tu jelo poprvé před dvěma lety, byl jsem tragický, takže si zde zvykám i na specifický povrch, který šíleně klouže i když je sucho,“ zdůraznil.
Celý závod znepříjemnil hustý déšť. „Jo, na blátě jsem byl vždycky marný, ale nové kolo dělá divy a taky za tím stojí kompletní změna v tréninku. S novým koučem jsme si sedli a já věřím, že se i takto bude dařit v následujících závodech“, uzavřel Myšík.

Ten však na Madeiře po závodě zůstal ještě celý týden, aby potrénoval na těžkých trailech rychlost, techniku, ale nechyběly ani dlouhé sedmihodinové tréninky.

Příští závod čeká benešovské závodníka 17. března na Azorských ostrovech, kde se pojede Azores Enduro Bike Fest.