Krajský štáb České federace sálového fotbalu Ústeckého kraje měl tu čest pořádat 7. ročník Mistrovství České republiky veteránů v kategorii 40+.
Dějištěm jednoho z vrcholů sálovkářské sezóny byla libouchecká sportovní hala.

Všech šest účastníků – SK Jílové, JK Trans Varnsdorf, BT Ježek Praha, FC Naděje Praha, SK Sico Jilemnice a Premium Stonava bylo rozlosováno do dvou tříčlenných skupin, v nichž se rozhodovalo, kdo postoupí do semifinále a kdo si zahraje o konečné páté místo.

Ve skupině A měl jeden ze zástupců našeho regionu JK Trans Varnsdorf velmi těžkou pozici, když postupně změřil síly s pozdějšími finalisty Premium Stonava a SK Sico Jilemnice. Byť varnsdorfští podali statečný výkon, na vítězství jim to v obou případech nestačilo a v závěrečných bojích si tak zahráli o konečné páté místo.

Druhý ze zástupců ústecké sálovky, SK Jílové, měl daleko vyšší ambice, vždyť do Libouchce přijel jako dvojnásobný mistr republiky v této kategorii. Jílovští měli ve skupině B pražský dvojboj, když nejprve těsně podlehli BT Ježek Praha, aby pak rovněž těsným výsledkem porazili FC Naděje Praha a zajistili si tak postup do semifinálových bojů.

V souboji o páté místo se JK Trans Varnsdorf přeci jen dočkal vítězství na mistrovství republiky, když porazil 2:0 FC Naděje Praha.

V prvním semifinále SK Jílové jednoznačně prohrálo se zástupcem Moravskoslezského kraje Premium Stonava 0:7. Druhé semifinále ovládla SK Sico Jilemnice, která porazila BT Ježek Praha 3:2.

Jelikož se nehrál zápas poražených semifinalistů o konečnou třetí pozici, získali SK Jílové i BT Ježek Praha společně bronzové umístění.
Ve finále jasně kraloval Premium Stonava, jenž 4:1 přehrál SK Sico Jilemnice.

Nejlepším střelcem Mistrovství České republiky veteránů v kategorii 40+ se stal Tomáš Hladík z vítězného celku Premium Stonava, cenu pro nejlepšího brankáře si vychytal Josef Šenold z SK Sico Jilemnice a nejlepším hráčem turnaje byl nakonec vyhlášen René Kilnar z Premium Stonava.