Tahounem mikulášovického klubu je matador Tomáš Fúsek. V Bílovci se jeho rodina dočkala hattricku! „Na medaili jsme rozhodně pomýšleli,“ prozradil Fúsek. A právě lídr dlouhodobých tabulek prožil nejnáročnější přípravu.

Poctivá příprava nakonec všem přinesla výhodu na tratích v Bílovci a mikulášovičtí závodníci si nakonec přivezli hned čtyři cenné kovy. Zlatou radost si nejprve vychutnal v kategorii nejmladších žáků Ondřej Fúsek, s nulovou penalizací konečně dosáhl na své první velké vítězství a stal se mezinárodním mistrem.

V čase vyvěšení předběžných výsledků již byl na trati jeho otec Tomáš Fúsek a sestra, starší žákyně Andrea. Oba dva si na tratích svých kategorií vedli skvěle a také s nulou dosáhli na zlatou radost. Tomáš Fúsek dokonce přidal také nejlepší běh a po právu kraloval letošnímu vrcholu sezony. „Vynikající výsledky podtrhla ještě svým bronzem také mikulášovická Pavlína Trojanová,“ dodal Fúsek.

Mikulášovice pak hostily poslední prověrku před republikovým šampionátem v letním biatlonu. Domácí oddíl vybojoval tři cenné kovy – Natálie Mocíková získala stříbro, bronz pak Nikola Hoštičková a Ondřej Fúsek. O chloupek lepší byli závodníci z Jílového, kteří si domů odvezli jednu zlatou (Jan Břenek) a dvě stříbrné medaile (Veronika Bártová a Matěj Novotný.