Tamní základní škola T. G. Masaryka a gymnázium byla vylosována jako jediná škola v kraji v rámci podzimního projektu Sazka Olympijský víceboj. Zaplněná sportovní hala v České Kamenici tak viděla čtyři dětské týmy, které si vyzkoušely několik sportovních stanovišť.

LOGO - sazka.Zdroj: archiv„Je to strašně hezká akce. Pro děti to je určitě zpestření. Je super, že tento projekt běží už několik let. Jsem ráda, že můžu být jeho součástí,“ přiznala Kristýna Hoidarová Kolocová.

Ta s dětmi vedla úvodní rozcvičku, pak se ujala jednoho z týmů. Nechybělo ani focení a autogramiáda. „Nebylo to pro mě poprvé. Tento týden jsem byla na základní škole v Mrákově. Celkově už mám za sebou několik olympijských tréninků. Je hezké, když jsou děti aktivní a baví je to.A ne, když to děti nudí a jsou otrávené,“ přiznala s úsměvem sympatická sportovkyně.

Povedené dopoledne si pochvaloval i Štěpán Janáček, projektový manažer Sazka Olympijského víceboje. „Musím říct, že to byl jeden z nejlepších olympijských tréninků. Poděkování patří Ivě Preislerové jako garantovi a také řediteli školy Danielu Preislerovi,“ zdůraznil bývalý český skokan o tyči.

Janáček si také užil vedení jednoho ze čtyř dětských týmů. „Jo, bylo to opravdu moc pěkné. Je hezké vidět, že to děti baví, smějí se a chtějí sportovat. To je ostatně cílem našeho projektu. Ale nezávisí to jen na nás. Musejí to chtít hlavně děti a rodiče,“ dodal na závěr.

„Myslím si, že se to povedlo na jedničku. Jsme moc rádi, že naše škola byla v rámci tohoto projektu vylosována. Je to odměna za práci celého kolektivu. Snad to dětem pomůže a budou se sportu věnovat i nadále,“ řekl nadšený ředitel školy Daniel Preisler.

Sazka Olympijský víceboj je společný projekt Českého olympijského výboru a Sazky, který má za cíl ukázat dětem sport jako přirozenou součást zdravého životního stylu.