Velmi vzácná návštěva dorazila ve čtvrtek na základní školu Dr. Miroslava Tyrše v Děčíně. V rámci kampaně Českého olympijského výboru Česko sportuje dorazila do tamní haly biatlonová mistryně světa z roku 1993 Jana Vápeníková a stříbrná medailistka ze ZOH v Soči Veronika Vítková.Vítková, společně s Vavřincem Hradílkem, ambasadorem projektu, a společně s Vápeníkovou, byla v Děčíně přítomna na takzvané Olympijské hlídce. „Olympijský výbor mne oslovil, zda bych nechtěla dělat tomuto projektu ambasadora. Neváhala jsem a přijala to," sdělila Děčínskému deníku Veronika Vítková.

Projekt vznikl na základě ČOV. V Česku dle statistik dochází k meziročnímu poklesu pohybových aktivit dětí a jejich obezita je celospolečenským tématem. Právě kampaň Česko sportuje je zaměřena na podporu sportu a zdravého životního stylu široké veřejnosti, především dětí a mládeže. „Já doufám, že to pomůže. Je opravdu pěkné, že se něco takového vymyslelo. Snad to děti přitáhne," pevně věří sympatická rodačka z Vrchlabí.

Děčínská základní škola uspěla v konkurenci 550 škol z celé republiky a skončila celkově na pátém místě. To je opravdu velký úspěch. „Já už mám za sebou návštěvu na šesti školách. A zatím se mi to všude líbilo," přiznala Vítková.

V děčínské tělocvičně se tísnilo přes stovku dětí, vybraná sportovní elita pak zápolila v různých disciplinách. Nechyběl člunkový běh nebo skok daleký z místa. Děti si své výkony mohly poměřit právěs Veronikou Vítkovou. Vítězové jednotlivých disciplín byli pak odměněni dárky od ČOV. Malé diváky pak ve volných chvilkách pobavil maskot Pinďa, celou akci moderoval En.dru alias Ondřej Havlík.