Predátoři musí využívat azyl v Novém Boru nebo Krupce. Přes tyto neduhy dosahují skvělých výsledků. Mužský tým naposledy zvládl divizní šlágr proti ústeckému béčku (11:5) a vyhřívá se s pětibodovým náskokem na prvním místě tabulky. „Upřímně jsme to nečekali. Na druhou stranu už ale chceme celou soutěž vyhrát," pravil cílevědomě Tomáš Štěpánek, vedoucí klubu a stále aktivní hráč divizního mančaftu.

První dva celky po základní části jdou do baráže. Děčínští by ale rádi udrželi vedoucí pozici. „Pak bychom dostali do případné baráže lehčího soupeře. A také je lepší celou soutěž vyhrát, než skončit na druhém místě," připomněl s úsměvem Štěpánek.

Další dva zápasy, které mají Predátoři na programu o víkendu, o jejich ambicích hodně napoví. „Doma" v Novém Boru hostí sedmé Lovosice a pak hlavně druhé Teplice. V prvním utkání navíc Děčín zostudil Teplice debaklem 9:1. „Uvědomujeme si, že nás týmy za námi budou nahánět. Ale na Teplice se moc těšíme," připomněl šéf děčínského florbalu.

Tým, který je pod hlavičkou Domu dětí a mládeže, ovšem sbírá nezanedbatelné úspěchy i na mládežnické úrovni. „V okresních kolech postoupily napříč všemi věkovými kategoriemi do krajských kol hned čtyři týmy z různých základních škol. Nejmladší třetí až páté třídy pak v krajském kole braly stříbro a bronz. V kategorii šestých, sedmých, osmých a devátých tříd z toho bylo dokonce první a postupové místo. Je to skvělá vizitka škol, učitelů, ale také našeho klubu, který velkou část hráčů, reprezentující základní školy, vychovává," prozradil.

I přes dobrou práci, kterou florbal v Děčíně odvádí, je přesun do domovské haly v nedohlednu. „S městem jsme diskutovali v prosinci. Náměstek primátorky Jiří Anděl nás ohledně nové haly v Bynově odkázal na léto. To nám prý řekne víc," mávl rukou Štěpánek.

Děčínské peníze tak florbalový klub investuje do výdajů, které podporují haly v jiných městech. „Za dopravu a pronájem hal v Krupce a Novém Boru dáváme v sezoně přes 80 tisíc. Hlavní problém je v tom, že nemůžeme svou dobrou práci ukázat doma svým fanouškům, sponzorům a v neposlední řadě také rodičům," mrzí Štěpánka.

Podle něj se halové sporty v Děčíně vlastního zázemí jen tak nedočkají. „Vidím to tak v horizontu pěti let. To je můj hrubý odhad. V celém kraji se nenajde město, které má okolo 25 tisíc obyvatel a nemá víceúčelovou halu na florbal, futsal, volejbal a další sporty. Přitom srovnání podmínek by děčínskému sportu jedině pomohlo," dodal Tomáš Štěpánek.