Poslední zápasy s Litvínovem nabízely vyrovnanou a bojovnou partii. První polovina zápasu však byla více taktická, možná pro diváka i nudnější. Pro Děčín však znamenala vedení 6:1. Poté však Litvínov zvedl hlavu a zápas florbalově zdivočel. Pět minut před koncem dokonce soupeř srovnal a o minutu později šel do vedení, to však bylo docíleno porušením pravidel, ke kterému se hráč Litvínova přiznal, i když to rozhodčí neviděl. Slánský pak za pár okamžiku vstřelil vítěznou branku.

Celá situace nabízela paralelu z nadstavby dorostenecké ligy, kdy se Děčín v rámci fair play přiznal a obratem inkasoval branku, která ho možná stála postup. O postup mezi tři nejlepší celky usiluje i Litvínov, ale porážka s fair play gestem a několika tyčkami je samozřejmě mrzela. 

Ve druhém zápase narazili junioři na Kadaň, která nepřijela v plné sestavě, protože mužské áčko bojovalo v nadstavbě divize a jeho tým se opírá z velké části o šikovné hráče juniorského věku. Děčínští zápas vyhráli a měli ho vcelku pod kontrolou, ale očekávalo se vyšší vítězství než o dvě branky. Vítězství to však bylo a počítá se.

Před posledním kolem mají mladí Predátoři nedostižitelný 12 bodový náskok, ale hlavním lákadlem bude zápas s Kadaní. Pak už na Děčín čeká jen bonusový turnaj dvou nejlepších celků Liberecké části a tří Ústeckých.