Družstvo trénovalo pod vedením Josefa Herclíka a Pavly Reimerové, která s družstvem absolvovala závěrečný turnaj v Brně. V základní skupině postupně porazila děčínská děvčata Olymp Praha B, TJ Nový Jičín, ZŠ Novolíšeňská Brno 
a Lokomotivu Plzeň. Všechna utkání Spartak vyhrál 2:0. „Tím jako vítěz skupiny postoupil mezi nejlepších osm družstev a dále se hrálo systémem play-off," uvedl Josef Herclík.

Ve čtvrtfinále na Spartak čekalo Znojmo. Děčíňanky potvrdily výborné načasování formy a moravského soupeře doslova přejely výsledkem 2:0 (25:15, 25:13). „V semifinále pak čekal soupeř označovaný za jednoho z hlavních favoritů, Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou. A bylo to předčasné finále," konstatoval Herclík.

První set byly soupeřky 
zaskočeny výborným polem 
a bloky Děčína, ten vyhrál 25:18. Druhý set pak přinesl drama, trval neuvěřitelných 42 minut a obě družstva se střídala v nejtěsnějším vedení, až nakonec i trochu štěstí se přiklonilo k hráčkám Světlé po výhře 31:33. A absolutně vyrovnaný zápas vyvrcholil v rozhodujícím setu až v tie breaku. Tentokrát větší touhu po vítězství prokázal Děčín, a po výhře 18:16 a 2:1 na sety postoupil do finále a měl jistotu stříbrné medaile.

RADOST po posledním vítězném míči ve finále. Zleva Šárka Petrovická, Petra Bártová objímá Verču Zvěřinovou a zcela vpravo dojatá Nikola Medalová.A ve finále na Spartak čekalo nejlepší družstvo Prahy – PVK Olymp A. „Zápas se odehrál na centrálním kurtu sportovní haly KP Brno, kde koncem června proběhne Mistrovství světa juniorek. A v tomto stylu se odehrálo i finále – plná hala, představování hráček, komentování každého míče a děvčata z toho byla dost nervózní," prozradil děčínský trenér.

Naštěstí forma, bojovnost 
a nasazení děčínským nechyběly a ukázalo se, že po vítězství 2:0 (25:19, 25:19) patří titul Mistr ČR do správných rukou. Při slavnostním vyhlášení pak obdržela děvčata zlaté medaile z rukou českých reprezentantek. Bára Šmerdová byla navíc vyhodnocena v nejlepší šestce turnaje.

Navíc pět děvčat – Šárka Petrovická, Bára Šmerdová, Péťa Bártová, Nikola Bojčevová 
a Pavla Zahálková – bylo vybráno do reprezentačního družstva Ústeckého kraje na Olympijské hry dětí a mládeže, která se koná v těchto dnech v Uherském Hradišti. Trenérem družstva je samotný Josef Herclík.