Neváhali jsme a zeptali se několika sportovních osobností na Děčínsku, jak vlastně tráví vánoční svátky.
„Štědrý večer budu trávit v Děčíně, svátky pak s rodinou na lyžích," stručně pravil bývalý skikrosař Tomáš Kraus.

„Vánoce budu trávit s rodinou a už se na to opravdu moc těším. Co se týče dárečků, tak je raději dávám, než dostávám. Ale radost mi udělá opravdu jakákoliv maličkost," svěřila se boxerka Martina Schmoranzová, která letos vybojovala svou třetí bronzovou medaili na mistrovství Evropy.

Ještě skromnější je fotbalista Varnsdorfu Alexander Jakubov, s deseti brankami na podzim nejlepší klubový střelec. „Vánoce budu trávit doma s rodinou. Co bych si přál pod stromeček? Hlavně zdraví a štěstí pro všechny," řekl Jakubov.

A jak to má o Vánocích zkušený hokejista HC Děčín Jaroslav Hašek? „Vánoce budu trávit samozřejmě s rodinou. Těším se na děti. Hlavně na jejich radost při rozbalování dárků. Osobně nepotřebuji žádné dary. Mám spíše přání. Ať jsme všichni zdraví, to je nejdůležitější," má jasno aktuální lídr klubového kanadského bodování.

Nezapomněli jsme ani na basketbalové Válečníky. Ovšem o svoje dojmy se s námi nepodělil nikdo z hráčů, ale sportovní manažer Jakub Důra. „Vánoce strávím v rodinném kruhu, na Štěpána bychom měli navštívit jedno křídlo rodiny. Původně jsme měli navštívit tyto dny i moje křídlo rodiny na jihu Čech, ale nemoc nám zhatila trochu bohatší a cestovnější vánoční plán. Pro mě by byl největší dárek trochu delší chvíle klidu s rodinou, než na jakou jsem zvyklý, tak snad to vyjde," pevně věří Důra.

A co bude dělat Lenka Antošová, veslařka, která se letos zúčastnila LOH v Brazílii? „Budeme svátky trávit s rodinou na půl cesty mezi Prahou a Děčínem," řekla s úsměvem.