Při rozhovoru jsme ji zastihli u posledních příprav. V hektickém dni si přeci našla čas na čtenáře Deníku.

V New Delhi odstartuje světový šampionát už dnes. „Cesta do Indie byla vlastně super. Let nám utekl, nebyly tam žádné komplikace,“ usmívala se rodačka z Rakovníka.

V exotické zemi, která je vůbec druhou nejlidnatější na světě, je zatím Schmoranzová spokojená. „Je to tady prostě fajn, dávají nám vše, co potřebujeme. Máme tu prvotřídní komfort, jsem spokojená,“ přiznala.

Jak vůbec vypadala poslední příprava před světovým šampionátem? „Byli jsme ještě na soustředění v Polsku. Poslední týden probíhala příprava v Česku. Byla potřeba doladit rychlost a váhu. Vše vyšlo na jedničku. Váha je doladěna, forma taky sedla. A zdravotně jsem v pořádku,“ prozradila.

ZMĚNA VÁHY

Ví však, v jaké nastoupí váhové kategorii. Bude se muset přeorientovat na váhu do 64 kilogramů. „Normálně boxuji v kategorii do 69 kilogramů. U nás totiž není každá váha olympijská. A 64 kilogramů tady bohužel není. Takže jsem musela do vyšší. Tohle mistrovství světa není bráno jako kvalifikace na olympijské hry. I proto jsem šla do nižší kategorie,“ vysvětlila Schmoranzová.

Jakým stylem boxu se bude v Indii prezentovat? „To je těžká otázka. Jak budu boxovat? No podle soupeřky. A každá z nich boxuje jinak. Takže uvidíme,“ pokrčila rameny.

V tomto roce už má za sebou několik zajímavých výsledků, které by mohly vygradovat právě na světovém šampionátu. „Celý rok byl zaměřený na mistrovství světa. Mám za sebou několik přípravných turnajů. Přivezla jsem si stříbro z mezinárodního turnaje ve Španělsku, v Děčíně jsem pak obhájila český titul, který jsem získala už podeváté,“ podotkla.

V dějišti světového mistrovství nebude Martina sama. „Je tady ještě Petra Laštovková, která bude boxovat ve váze do 51 kg. A samozřejmě trenéři Michal Soukupa Kamil Černý.

Cíle Schmoranzové nejsou rozhodně skromné. „Věřím si a doufám, že si sáhnu na medaili,“ dodala na závěr jednatřicetiletá boxerka.
V prvním kole jí čeká Melis Nezhdetova Yonuzova z Bulharska. Boxovat se bude v sobotu 17. listopadu.