Sympatická rodačka z Děčína opět úřadovala, se svou parťačkou Šárkou Nakládalovou zvítězila na Světové exhibici, která se konala v Jižní Koreji.

Co víc by si mohla ještě děčínská beach volejbalistka přát? Letos už vyhrála akademické republikové mistrovství, mezinárodní pohár v rakouském Lienzi a teď navíc přidala se Šárkou Nakládalovou do své sbírky další cenný vavřín. „Možná by stálá parťačka nebyla úplně k zahození, ale jelikož se letos zatím dost daří, nemůžu si stěžovat. Možná ještě vyhrát Český pohár? To by bylo moc příjemné," zasnila se Míša Vorlová.

Jižní Korea pořádá letos opět tři exhibice a děčínská beach volejbalistka se zúčastní všech. První se již konala na plážích druhého největšího města Busan. Turnaje se zúčastnilo deset týmů z celého světa, včetně dvou nejlepších korejských párů. Týmy byly rozděleny na dvě skupiny po pěti, z nichž první dva postupovaly do semifinále. Míša se Šárkou vyhrály skupinu bez ztráty zápasu, když postupně porazily shodně 2:0 týmy Koreje B, Kanady a Španělska. Největším bojem byl pro ně zápas s Norskem, kdy český pár zvítězil 2:1.

„Ani jsme tomu samy nevěřily, jak lehce jsme propluly až do semifinále. V podstatě na co jsme sáhly, to se dařilo. Šárka výborně blokovala, já toho dost vyčapala," divila se děčínská rodačka.

V semifinále české dívky  narazily na americký pár. Ale ani toho se nezalekly, a po setech 21:15 a 21:14 vyhrály 2:0. Ve finále opět narazily na tým ze Španělska Simon – Hopf. 
I přesto, že byl zápas mnohem vyrovnanější, skončil vítězstvím 2:1 pro Míšu se Šárkou. „Byl to opravdu skvělý, týmový výkon, který jsme dotáhly až do konce," radovala se Vorlová.

Ihned po návratu do Prahy Michaela i Šárka nastoupily do seriálu Českého poháru, každá se svojí spoluhráčkou. „Zatímco Šárka turnaj vyhrála, já s Terkou Vaňkovou jsme se musely spokojit se čtvrtým místem. Příště možná poslechnu ostatní a dám si menší pauzu, jelikož jsem si v semifinále narazila žebra a ohrozila tím účast na akademickém mistrovství Evropy. Ale jsem silná osobnost, nebo ne?" usmívala se Vorlová.

Po českém turnaji tedy Michaela odjela tentokrát se Zuzanou Vojtíškovou, se kterou jsou společně aktuálně akademickými mistryněmi ČR, do Porta. „Dva dny se hrály skupiny, ale to jsem ještě nebyla fit a spíš se po hřišti plazila," uznala děčínská plážová volejbalistka.

Ve skupině české zástupkyně skončily druhé. Pravý turnaj začal až o víkendu. Hrálo se na dvě porážky, bohužel hned v druhém kole prohrálo české duo s polským párem.  Čekala je tedy dlouhá cesta mezi TOP 4. „Ale i to jsme zvládly. Nejdřív jsme porazily Portugalky, pak Rakušanky, a pak výborné Polky. Byla jsem z toho nadšená, protože Zuzka hraje beach volejbal jen pro radost a já po zranění nebyla úplně fit, ale hrozně moc jsme chtěly a vymakaly to společně," pyšně pravila Vorlová.

Bohužel ve finálový den Vorlová s Vojtíškovou podlehly v semifinále portugalským jedničkám 0:2, a pak německému týmu až v koncovce třetího setu 14:16. „Celý tiebreak jsme vedly, dokonce 6:1.  Promarnily jsme svoji šanci 
a vezeme domů bramboru, ale i tak jsem na tu svoji parťačku moc pyšná, že to zvládla," dodala Vorlová.

Nyní  je Michaela na dalších dvou exhibičních pohárech v Jižní Koreji společně 
s Lenkou Grygarovou.