,,Letos jasně upřednostňuji dva evropské seriály ve kterých se mi zatím daří, takže svěťáky jdou trošku stranou, Je to i z důvodu finančního zázemí, ale Whistler je moje srdcová záležitost“, odtajnil Myšík, který zatím vede Evropskou enduro sérii a v Alpské se zatím drží na skvělém třetím místě.

Myšík byl po první RZ na 43. místě, čímž položil dobrý základ. V dalším průběhu se vypořádal i s deštěm a nakonec zůstal v první čtyřicítce. „Umístění v první čtyřicítce je super. Jen mě mrzí ta chyba v posledním úseku, protože to pak mohlo být ještě lepší. Ale i tak jsem šťastný, že to vyšlo,“ usmíval se.

Myšík ocenil i to, že kolo Cannondale Jekyll 29 vydrželo nával bláta a nemělo technický problém. Tímto výsledkem benešovský rodák potvrdil svou pozici ve světovém žebříčku, která mu zaručuje nominaci na MS národů Trophy of Nations, které se jede na konci září v Itálii.

Tam bude reprezentovat Česko v jednom týmu společně s Jakubem Říhou a Přemkem Tejchmanem. „Podle mě jsme všichni tři podobně rychlí, takže si to tam užijeme a pokusíme se překvapit,“ dodal na závěr Milan Myšík.