„V Praze se rozhodlo, že finále bude na jeden zápas. A navíc v Ostravě. Naši borci měli tvrdé soustředění u hlavního Soukupa. Domácí měli silné mužstvo, které bylo posílené o slovenské boxery," prozradil děčínský funkcionář Milan Jirásek.

56 kg: Od začátku šel děčínský Huliev po svém soupeři ze Slovenska. Nepustil si Ištoka k tělu a zatlačoval ho do rohů. Na začátku 2. kola byl Ištok po zvedáku počítán. Bez krytu pak chtěl utkání rozhodnout, ale přišel pravý hák Hulieva a soupeř prohrál T.KO. – 0:2.

60 kg: Děčínský Aloyan si držel střed ringu. Domácí Barák končí většinu zápasů svým úderem. Tady však stále inkasoval, vysoko na body nakonec zvítězil Aloyan – 0:4.

64 kg: Domácí Polakovič nezapřel geny po slavném otci. Korec byl stále v ústupu, a i když se snažil, neměl proti o hlavu většímu soupeři šanci. Ve třetím kole ostravskému borci prasklo obočí a muselo se dobodovávat. Polakovič zaslouženě vyhrál – 2:4.

69 kg: Utkání mezi Balážem a Molíkem mělo bouřlivou atmosféru. Čekalo se vítězství domácího miláčka. Ale opak byl pravdou, kdy teprve devatenáctiletý Molík vyhrál na body u všech rozhodčích – 2:6.

75 kg: Děčínský Podlucký je dělník ringu, domácí Bambuch se proti němu pouze bránil a dostával ránu za ranou. Podlucký nakonec vyhrál 3:0 na body, jeho výkon ocenili diváci potleskem – 2:8.

81 kg: Hostující Nečesánek byl zasazený do dobrého krytu a zakončoval své útoky přesnými zvedáky. Na konci třetího kola byl ostravský Mužík viditelně vyčerpán, Nečesánek vyhrál 3:0 na body – 2:10.

91 kg: Na duel Obšívače se Strejčkem se publikum těšilo. Jenže domácí boxer si v úvodním kole při ústupu přivodil výron v kotníku a utkání tak skončilo – 2:12.

+ 91 kg: Ostravský Hlavatý vážící 120 kg se snažil Hejdu sestřelit už v prvním kole. Ten mu však unikal a levou stále bodoval. V posledním kole neměl Hlavatý fyzičku a Hejda vyhrál na body – 2:14.

„Když jsem viděl tu nabitou halu a to bouřlivé prostředí, měl jsem strach, aby to neovlivnilo rozhodčí. Ale naši boxeři jim to svým výkonem ulehčili. Smekám před nimi, že se stali českými mistry a ukázali, že box v našem městě existuje. Poděkování patří děčínské radnici a také hlavnímu sponzorovi Hynku Saganovi a jeho firmě Armex, dále trenérům Soukupovi, Němečkovi, Vrtiškovi a Poláčkovi. Medaile nám budou předány na galavečeru," dodal Milan Jirásek.