„Je to pro nás parádní začátek. Třeboň navazuje na tradici boxu v Českých Budějovicích. Oplatili jsme soupeři porážku z posledního utkání, kdy jsme doma prohráli,“ říkal Milan Jirásek, boxerský funkcionář.

Hosté začali na jihu Čech skvěle, dokázali totiž vyhrát pět prvních zápasů! Ve nejnižší váhové kategorii děčínský Huliev nedal Pížovi šanci, byl lepší a vyhrál zaslouženě 3:0 na body.

Ještě rychleji ukončil zápas Pavlyuk. Ten si počkal na Kubánka v rohu ringu a pravým hákem ho poslal k zemi. „Domácí trenéři pak do ringu hodili ručník,“ konstatoval Jirásek.

Děčínská jízda pokračovala i ve váze 64 kg. Domácí Šuda nestačil na Pitru, hostující boxer prokázal dobrou formu a vyhrál 3:0 na body. „Diváci ho odměnili potleskem,“ pochlubil se Jirásek..

Mladičký Cholinský pak přemohl domácího miláčka Jugdera. „Ukázal, že je pro nás platnou posilou,“ doplnil Jirásek.

Na 10:0 pro Děčín pak zvýšil Bojko, který ve váze 75 kg porazil Bartla. „Bojko byl dvě kola lepší, pak se více držel v krytu. Přesto vyhrál 2:1 na body,“ zdůraznil.

Až potom se ke slovu dostala Třeboň. Glezl porazil Kabáta, ten ani utkání nedokončil, v ringu se objevil děčínský ručník. Poslední skalp pro Děčín přidal Babiak. Slovenský borec porazil domácího Kowalczyka. „A to se Babiak vrátil k boxu po šesti měsících. Odvedl dobrou práci,“ připomněl Jirásek.

Nejtěžší váhová kategorie přinesla poměrně pěkný duel. „Bylo vidět hodně techniky a taktiky. Náš Bodzioch nakonec prohrál s Kolaříkem zaslouženě 1:2 na body,“ uzavřel vše zástupce BC Rohovník ARMEX Děčín.