„Beru to jako velmi dobrou příležitost ukázat se doma, od pořadatelů je to dobrý tah,“ říká boxerka Martina Schmoranzová, která bude pod hlavičkou Děčína bojovat o svůj desátý tuzemský titul. „V obchodním centru budu boxovat poprvé v životě. A opravdu se na to moc těším,“ podotkla s úsměvem.

Fontánu uprostřed nákupního centra, bude nahrazena boxerským ringem, ve kterém si to postupně rozdá na 200 boxerů a boxerek. Organizátoři tak chtějí box co nejvíce zviditelnit.

Poprvé se na šampionátu také setkají amatéři a profesionálové. „Je to dobře, jsem za to rád. Konečně budeme vědět, kdo je u nás nejlepší,“ přiznala.

Sama má ve sbírce devět titulů, favoritkou bude i tentokrát. „Sama cítím, že jsem favoritkou. A chci ten desátý titul,“ zdůraznila.

O šestý titul mistra republiky bude bojovat Jiří Havel, který reprezentuje BC Rohovník ARMEX Děčín v extralize. „Hned, jak jsem to zjistil, byl jsem z toho nadšený. Je to dobrá cesta k tomu, aby se box dostal ještě více do podvědomí široké veřejnosti,“ zdůraznil. „Mám zkušenost jen z Běloruska, kde česká a francouzská reprezentace boxovala proti Bělorusku. Nakonec jsem kvůli nemoci nemohl boxovat, ale stačil jsem nasát atmosféru,“ řekl s úsměvem.

I Jiří Havel bude patřit k favoritům na titul. A je si toho vědom. „Cítím se tak, jak by se měl správný favorit cítit. Jsem jistý a natěšený a chci prodat svou formu," dodal na závěr.

Mistrovství ČR v boxu startuje ve čtvrtek 31. října. V neděli 3. listopadu pak přímo v OC Arkády proběhne slavnostní vážení finalistů kde bude možnost vyfotit se s pásem pro budoucího šampiona. Ten samý den pak proběhnou v Lucerně finálové boje.