„Největší novinkou je právě ten termín. Spolupracuji s lidmi, kteří jsou na tom s časem na štíru, tak jsem se podřídil,“ směje se organizátor akce Bohuslav Matys.

Děčínský zámecký okruh má pět kilometrů, chybět ale nebudou ani dětské závody. Ty startují od 18 hodin. Celá akce se pořádá pro dobrou věc, tentokráte pro jednu malou slečnu. „Věrušce je šest let a již od narození ji trápí celá řada zdravotních problémů jako je Dawnův syndrom, mikrocefalie či centrální koordinační porucha. Díky tomu vývojově odpovídá malému dítěti. Věruška dokonce musela absolvovat v tak brzkém věku chemoterapii a od té doby ji trápí problémy s imunitou. Je obrovské štěstí, když se narodí miminko a je zdravé, bohužel Věruška toto štěstí neměla, a proto bychom jí rádi a její mamince alespoň touto cestou trochu pomohli a výtěžek z Bobo běhu jí tak věnovali,“ prozradil Matys.

Na startu by neměly chybět ani zajímavé osobnosti. „Dorazit by měl asistent trenér BK Děčín Kuba Houška. Na závod se chystá i vynikající běžec a plavec Šimon Koblížek, který se netají tím, že by ho chtěl vyhrát,“ podotkl a vzápětí dodal: „Je to vše pro dobrou věc, nehledejte v tom noblesu a lesk. Myšlenka je úplně někde jinde. Rád jsem běhal a řekl jsem si před pár lety proč neudělat něco pro druhého a zároveň si splnit sen a vytvořit závod na podporu dobré věci. Lidé mi pomohli splnit si svůj sen, i když jsem povoláním kuchař, tak jsem to díky nim zvládl. Všem, kteří mi v životě kdykoliv pomohli, patří díky.“

Moderátorem bude Radek Kolínský. Registrace je možná na webovém odkazu www.nazavody.cz/zavod/ bobo-beh-2019. Online registrace na závod jsou možné do 31. května, poté jen na místě. Jaké je startovné? Děti to mají za 50 korun (na místě za 70), dospělí za 100 (na místě za 150 korun).