V druhé půlce července Michaela Vorlová s Karolínou Řeháčkovou cestovaly letos již po druhé na FIVB Exibici do Jížní Korei. Turnaje se zúčastnilo deset týmů z celého světa. „Do Jižní Korei jsme se vydaly už po třetí, ale poprvé se turnaj konal na východním pobřeží přímo na pláži u moři. Takže krom vysokých teplot, tam byly i perfektní povětrnostní podmínky pro beachvolejbal," uvedla děčínská rodačka Míš a Vorlová.
V utkání nastoupila děvčata pro hráčkám z Holandska a v klidu je porazila 2:0 (15,17). Do dalšího kola už takové štěstí neměly  a nastoupily proti budoucím vítězkám turnaje – volejbalistkám ze Španělska. „Byl to snad nejlepší zápas tohohle léta, holky ze Španělska  jsme porazily 2:1. V tiebreaku jsme ještě prohrávaly 8:6. Potom ale Karolína vzala zápas do svých rukou, dala pět bodů z podání, k tomu jsme ještě něco ubránily a vítězství bylo naše. Tím jsme překvapily všechny týmy," pochvalovala si Vorlová.

V semifinále pak české dívky porazily norským tým opět 2:0 (17, 13). Do finále nastoupily opět proti španělské dvojici, tentokrát ale na ně Michaela s Karolínou nestačily a prohrály v tiebreaku 2:1. I přesto skončily na světové exhibici na druhém místě a byly velmi spokojeny.

Jak je jejich zvykem, tak si doma odpočinuly 1 den a přesunuly se do jejich oblíbené destinace a to Rakouska, kde odehrály jeden z nejlepších rakouských poháru. Od organizátorů dostaly divokou a kartu a tím se vyhnuly náročné kvalifikace. První kole porazily rakouský pár 2:0. Do druhého kola nastoupily proti slovinským jedničkám a překvapivě je snadno porazily 2:0. „Letos jsme s nimi již na jednom turnaji hrály a prohrály. Tak jsme jim to vrátily i s úroky. V boji o semifinále jsme také vyhrály 2:0, když jsme udolaly rakouský tým," hodnotila vše Vorlová.

Avšak do semifinále narazila děvčata opět na soupeřky se Slovinska a opět potvrdila české volejbalové „rčení"  – na jednom turnaji dvakrát nevyhraješ se stejným týmem. Slovinky nastoupily jako vyměněné a porazily Vorlovou s Řeháčkovou 2:0. Češkám se nakonec podařila vybojovat bronzová medaile, když porazily aktuální třetí pár rakouského žebříčku 2:1. Turnaj nakonec vyhrál tým z Brazílie. V těchto chvílích Míša Vorlová a Karolína Řeháčková procházejí měsíční Evropskou a Světovou tour ve Vaduzu, Korei, Bulharska, Finska a zakončí to prvním zářijovým víkendem MČR v Chodově u Karlových Varů. O všech výsledcích vás budeme průběžně informovat.

Určitě také stojí za zmínku, že partnerka Michaely – Karolína Řeháčková se stala začátkem července Akademickou Mistryní Evropy ve Španělsku.