Na této nejvyšší soutěži se popraly dvě stovky nejlepších závodníků z celé republiky. Nominaci si v průběhu roku svými výkony na bodovaných závodech Českého poháru 
a krajského přeboru zajistili děčínští borci Adam König ve váze do 66 kg a Matěj Ledvinka ve váze do 34 kg.

Matěj startoval jako první,
v nízkých vahách. Měl celkem pět těžkých utkání, z nichž se mu podařilo jednou vyhrát.  Vzdoroval statečně všem borcům, konkurence v takové soutěži je veliká.

Adam, jako favorit váhy do 66 kg, tentokrát neměl v rozlosování žádné výhody. Ostrými souboji se propracoval 
k semifinále, kde mu přímou cestu za zlatem překazil Antonín Kobza z České Třebové, který následně celou váhovou kategorii vyhrál.

V boji o třetí místo pak Adam krásným ipponem během prvních deseti vteřin potvrdil své kvality. Děčín tak chová doma republikový bronz.

Další přehlídkou napínavých utkání borců oddílu Judo Děčín bude akce v tělocvičně v Děčíně – Křešicích, kde se 15. listopadu poperou na podzimním turnaji všechna děčínská mláďata, mladší a starší žáci a žákyně, na který zve SK Judo všechny rodiče, kamarády a přátele juda. Turnaj začíná v 11.00.

Tentýž víkend bude patřit dospělým zástupcům děčínského klubu. V Praze se na MČR jednotlivců  v kategorii masters představí Jan Březovský, Martin Tutko,  Lenka Königová a Alena Jančová.

V neděli 16. listopadu pak ukáží své umění v soutěži KATA Pavel Mahn a Otto Černohorský.