Jeho nákladní vlak směřoval po první traťové koleji do saské železniční stanice Bad Schandau. Náhle zahlédl na vedlejší koleji člověka. Hýbal se, žil.

Bleskově zastavil vlak, vyběhl z lokomotivy a běžel k ležící postavě. Ale ještě předtím oznámil událost na centrální dispečerské pracoviště v Ústí n. L. Bylo 23.30 hodin.

Když doběhl k postavě, zjistil strojvedoucí, že v kolejišti leží mladý chlapec. Chlapec žil. Vyjela záchranná služba, drážní hasiči, k tunelu směřovala i policie. Integrovaný záchranný systém byl v akci.

Bohužel, záchranná služba nakonec odjížděla od tunelu s nepořízenou. Chlapec na místě svému zranění podlehl.

„Mohu potvrdit, že skutečně k této mimořádné události došlo. Kvůli tomu byl zablokován tunel až do 1.50 hod. Byl jsem velmi překvapen nejen tím, že někdo se pohybuje v železničním tunelu, ale i faktem, že šlo o velmi mladého člověka. V šestnácti letech v té době neměl mladík venku co dělat. Zvláště neměl co dělat v místě nepřístupném veřejnosti," uvedl k tragédii v tunelu uvedl Petr Zimandl ze Správy železniční a dopravní cesty v Ústí n. L.

Železničáři a policisté zjišťují, který vlak mohl mladíka v tunelu srazit, a v kolik hodin. Petra  Trypesová z děčínské policie k případu uvedla, že mladík zemřel v tunelu ve věku šestnácti let a bydlel v děčínském okresu. Bližší informace k identitě chlapce, s ohledem na rodinu, neuvedla.

Od druhé hodiny ranní byl tunel na konci děčínského hlavního nádraží uvolněn pro dopravu. Mezitím musely dva osobní vlaky nahradit autobusy.