Řidička osobní auta nepřežila čelní střet s kamionem, do kterého následně narazil ještě další vůz. „Žena svým zraněním podlehla na místě. Další dva účastníky nehody převezli záchranáři do traumacentra Masarykovy nemocnice," sdělil vedoucí operátor Krajského zdravotního operačního střediska Pavel Šebesta.

U havárie zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby a dvě hasičské jednotky. „Dva lehce zraněné účastníky nehody odvezla sanita," upřesnil Šebesta. Příčiny nehody vyšetřuje policie.

ZÁLUDNÁ A NEBEZPEČNÁ SILNICE

„Dva pacienti byli s lehkými zraněními ambulantně ošetřeni a propuštěni z nemocniční péče," upřesnil mluvčí Masarykovy nemocnice Jiří Vondra.

Příčiny havárie vyšetřuje policie. Jedenáctikilometrový úsek byl uzavřený do večerních hodin. „Policisté odkláněli dopravu směrem na objízdné trasy," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Dopravní expert BESIPu Jan Pechout upozorňuje na zvýšené riziko dopravních nehod právě v úseku mezi Ústím a Děčínem. „Silnice č. 62 je velmi záludná a nebezpečná. V porovnání s tou na Lovosice se zdá být přehledná, ovšem je mnohem širší a láká k předjíždění. Jsou tam táhlé zatáčky, a tím, že do nich nejde vidět a řidiči jezdí maximální rychlostí, tak se auta k sobě velmi rychle přibližují a dochází k čelním střetům," popsal Pechout.

Podle něj za příčinou páteční nehody může stát více faktorů. „Je horko, řidiči jsou dříve unavení, sluníčko jim svítí do obličeje a způsobuje pálení očí. Hodně lidí dělá také chybu v tom, že nedoplňují tekutiny a jsou pak dehydrovaní. Roli může hrát i mikrospánek," doplnil Pechout.