"Jel jsem před ním. Najednou jsem viděl, jak přejel do protisměru a brousil svodidla. Troubil jsem na něj, ale nepomohlo to. Auto zmizelo v Labi," řekl Deníku očitý svědek neštěstí.

K tomu došlo v pondělí krátce před 10. hodinou na výpadovce z Děčína Ústí nad Labem naproti křešickým loděnicím. Řidiče svodidla několik stovek metrů držela na silnici. V jednom místě je ale sjezd z hlavní silnice k řece a touto mezerou ve svodidlech auto sjelo z hlavního tahu a následně se skutálelo do řeky. Chvíli se ještě drželo nad vodou, nakonec ale kleslo pod hladinu.

Auto z Labe vylovili až v neděli.
FOTO, VIDEO: Nezabrzdil auto, fabii dva 
dny hledali v Labi potápěči

Po potopeném autě začali pátrat za pomoci dlouhých tyčí ze člunu hasiči. Mnohdy ale ani nedosáhli na dno, v těchto místech má totiž Labe pětimetrovou hloubku. Pomoci přijeli se sonarem i dobrovolní hasiči z Horního Žlebu a poříční oddíl policie. Až za pomoci moderních vyhledávacích přístrojů se auto podařilo najít a potápěč jej mohl označit bójkou.

"Propni ho tak, aby byla vidět. Musíš ale opatrně, je to přivázané jen za zrcátko," varoval policista hasiče na břehu řeky, když mu podával lano od bójky. Podle té se řídil policejní potápěč, když se k autu znovu ponořil, aby na něj upevnil řetězy, na kterých jej bylo možné vytáhnout zpět nad hladinu.

Auto skončilo po nehodě v Labi
FOTO, VIDEO: Po nehodě skončilo auto v Labi. Řidič čekal na střeše

V tu chvíli začala práce pro lodě Kopisty a Eva Povodí Labe, které potopené auto vyzvedla. Nejčernější obavy se potvrdily ve chvíli, kdy se nad hladinou objevila přední polovina auta. Až do tohoto okamžiku nebylo zcela jisté, že v autě opravdu někdo byl.

Proč auto sjelo do řeky zatím není jasné, spekuluje se o zdravotních problémech. Někteří svědci mluvili o tom, že viděli obrazně řečeno auto bez řidiče. To by znamenalo, že se řidiči udělalo natolik špatně, že nebyl schopen řídit auto a sesunul se na sedačku spolujezdce.

"Pravděpodobně bude nařízena soudní pitva," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Po srážce dvou aut u Těchlovic skončilo jedno z nich v Labi.
FOTO, VIDEO: Po srážce u Těchlovic skončil osobák v Labi, zasahoval i vrtulník