Tragédie se stala v děčínské městské části Dolní Oldřichov nedaleko tamní základní školy.

"K nehodě došlo na křižovatce ulic Teplická a Vojanova, kde řidič osobního auta z dosud nezjištěných příčin vjel do autobusové zastávky," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Na místo vyrazilo okamžitě několik sanitek zdravotnické záchranné služby. Při vjetí na autobusovou zastávku totiž řidič srazil čtyři lidi. Podle záchranářů jich bylo ještě o jednoho více.

Nehodu nepřežil třiaosmdesátiletý muž, na zastávce celkem stálo šest lidí. Jeden z nich vyvázl z hrůzné nehody bez zranění.

"Na místě neštěstí jsme vyslali dvě naše sanitky a vypomohla i zdravotnická dopravní služba. Jeden ze zraněných bohužel i přes usilovnou resuscitaci svým zraněním podlehl, další byl převezen do děčínské nemocnice se středně těžkým zraněním a tři lidé měli lehčí zranění," uvedl mluvčí zdravotnické záchranné služby Petr Bureš. Jedním ze zraněných je tak pravděpodobně i řidič golfu.

Pětadvacetiletý řidič, který jel z centra města směrem na Bynov, řídil pod vlivem alkoholu.

"Podrobil se orientační dechové zkoušce, která byla pozitivní. Ukázala 1,12 promile alkoholu," doplnila Hyšplerová. Na místě tak kromě záchranářů a hasičů pracovali do pozdních večerních hodin také kriminalisté.

Kromě zastávky pobořil řidič také lampu veřejného osvětlení. Jeden z hlavních děčínských tahů byl kvůli nehodě více než dvě hodiny uzavřený. V koloně uvázly desítky kamionů mířících na dálnici do Německa.

Směrem od Teplic se táhla kolona několik kilometrů až téměř do okrajové části Bynov, v opačném směru pak byla ucpána centrální část města Podmokly. Auta se pozvolna rozjela přibližně v půl desáté.