Stolečky a židličky pro malé návštěvníky, nábytek běžné velikosti pro ty dospělé. Hračky, bar. Prostě běžný dětský koutek spojený s kavárnou, který tento týden otevřeli ve Varnsdorfu. Běžný do chvíle, než si člověk uvědomí název. Stalinka.

U vstupu vítají příchozí balonky, podnik totiž tento týden otevřel. O takovém uvítání si vězni stalinových gulagů mohli nechat jen zdát. Stejně tak o vlídném zacházení nebo příjemné obsluze. Jediné, co mohli v gulazích čekat, pokud tedy nebyli rovnou popraveni, bylo násilí a mučení. Miliony obětí hladomoru na Ukrajině, který způsobil Stalin, mohly jen snít alespoň o kousku suchého chleba. Žádné dortíky a káva na spousty způsobů jako ve varnsdorfské Stalince.

Ve Varnsdorfu otevřeli kavárnu odkazující jménem na sovětského diktátora Stalina.
Masový vrah se dostal do názvu kavárny. Stalinka lidem ve Varnsdorfu nevadí

Majitelka nové kavárny argumentuje tím, že svůj podnik pojmenovala podle ulice. Národní, na které sídlí, se totiž dříve jmenovala Stalinova a řada místních jí stále říká Stalinka. I téměř 70 let od odhalení Stalinových zločinů proti lidskosti. Taková argumentace je ale zcela nepřijatelná, vždyť i ta ulice ukazuje přímo na Stalina. Člověka zodpovědného za smrt milionů lidí.

Pojmenovat dětský koutek po jednom z největších masových vrahů historie je zvrhlé. Pokud by se přeci jen majitelka rozhodla změnit název, je to možné. Národní ulice se před Stalinovou jmenovala Hitlerova a po Stalinovi Leninova. Možnosti jsou.