První povelikonoční týden byl ve znamení návratu silničářů na silnice, které rozdělali loni. Opravy tak pokračují na silnici na Českou Lípu, na Hřensko a následně Německo, frézuje se přímo na průtahu městem. Cesta z Děčína do Krásné Lípy místo obvyklých 40 minut trvá v pracovní dny dvě hodiny. Řidiči totiž musí překonat dva úseky, kde nyní pracují silničáři – v Huntířově a v České Kamenici.

Stejně jako loni, i letos trpí řidiči velkým množstvím omezení na silnici, která mají na svědomí různé organizace. Na třináctce v Huntířově a Kamenici nebo v Děčíně Ředitelství silnic a dálnic, silnici do České Lípy opravuje kraj. Těžko říct, zda spolu mluví o svých plánech a zda je koordinují. Situace na Děčínsku tomu příliš nenasvědčuje, často totiž obsadí všechny silnice vedoucím stejným směrem. Na smysluplné objížďky tak řidiči mohou zapomenout.

Oprava silnice v Děčíně.
Okres Děčín sevřou uzavírky, silničářské tsunami začíná

Děčín je sice z pohledu epidemiologického problematický okres, ve kterém se jako v prvním vyskytla brazilská mutace koronaviru a který patří k nejhorším v republice, ale dosáhnout jeho izolace přeci lze i jinak než silničářskou blokádou.