Tak nejnověji – máme lithium. Celá desetiletí se zvysoka tentononc na to, že v zemi jsou zásoby strategických surovin, z nichž by mohla kápnout nějaká kačka.

Těsně před volbami se vytasili komunisté, hnutí ANO plus Okamurovci s tím, že se asi možná prý chystá nějaký podvod s těžením lithia. Mělo by ho být u Cínovce za bambiliardy korun a možná asi snad prý se ty peníze chystala ČSSD nějak zašantročit či co. Mělo k tomu sloužit jakési memorandum o spolupráci s jakousi firmou.

To memorandum je zároveň nezávazné a má jen informační charakter, ovšem také je (říkají komunisté, ANO a SPD) strašně závazné a závadné, takže hrozí, že prachy za lithium zmizí.

No, před dvěma generacemi nechali komunisté Rusáky (tehdy pod názvem Sovětský svaz) vykrást Československu všechen uran. Za nula korun. Kdybychom ten uran tehdy mohli normálně zobchodovat, říká se, měli bychom tu křížem krážem superdálnice, všichni by brali rentu a jezdili po těch dálnicích v mercedesech se zlatými klikami. Tak asi proto teď viníci kvičí.

Jinak, lithium je také všemocný lék proti maniodepresivním onemocněním. Předepsal bych ho s chutí, však tušíte komu…

Martin Schulz, Doubice

Petr Jakubec.
Ředitel Jakubec školu nezvládá, odvolejte jej, žádá školská rada