deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Jakub Dostál

webeditor

Deník / Jakub Dostál

Je mi pětadvacet let. Pocházím z Nového Města na Moravě v kraji Vysočina, ale nyní již bydlím ve Vyškově. Žurnalistika mě přitahovala už na základní a střední škole. Proto jsem pokračoval ve studiích tohoto zajímavého oboru na Masarykově univerzitě v Brně. První zkušenosti jsem nabíral ve Žďárském deníku.

Deník / Jakub Dostál

Do redakce Vyškovského deníku Rovnost jsem nastoupil v říjnu. Jako jediný redaktor v okrese mám náplň práce neobyčejně pestrou. Píšu o místní politice, kriminalitě, stavebních projektech nebo kulturních akcích. Čas od času také připravuji reportáže. Součástí mého povolání je samozřejmě i pořizování fotek či videí.

Deník / Jakub Dostál

Za celou dobu vzpomínám hlavně na některé víkendové reportáže. Vypravuji se na pestré akce i mimo region, kam bych se jinak nepodíval. Zatím největší zážitek pro mě jako fanouška však měl být rozhovor se zpěvákem Richardem Krajčem. Zasáhla ale korona a ve Vyškově v červnu nevystoupil. Tak snad příště...

Deník / Jakub Dostál

Nejraději píšu do naší rubriky Lidé od vedle. Vyhledávám zajímavé lidi v regionu. Poznal jsem tak třeba cestovatele, který ve vlaku objel české hranice, nebo fotografa, který se specializuje na zachycení života hmyzu. Na druhou stranu nepíšu rád o černé kronice. Platí to zvláště o tragických dopravních nehodách.

Deník / Jakub Dostál

Po práci je mou oblíbenou zálibou pěší turistika a jízda na kole. Je to pro mě způsob, jak si nejlépe odpočinout. Rád takto objevuji na Vyškovsku zajímavá místa. Občas se i vracím za stejným účelem na Vysočinu. Někdy ale bohatě postačí posezení s dobrou knížkou. Spíše než odborná literatura mě přitahuje žánr fantasy.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků jižní Moravy:

Prozkoumejte jiný region ČR: