Předchozí
1 z 4
Další

Veronika Kučírková KroftováZdroj: archiv Veroniky Kučírkové Kroftové

V Děčíně jí můžete potkat na několika místech. Třeba jak fotí zápasy basketbalové mládeže. Nebo na ledě při zápase druhé ligyv dresu děčínských Medvědic. Veronika Kučírková Kroftová má doma manžela, který pracuje v zahraničí a dva dospívající syny. V životě se rozhodně nenudí. „Jak všechno stíhám? Chodím rychle a moc toho nenaspím,“ směje se sympatická Veronika, která pracuje jako grafička.

Veronika Kučírková KroftováZdroj: archiv Veroniky Kučírkové Kroftové

Díky hokeji poznala svého muže, ten kdysi chytal právě v Děčíně. „Já jsem se k hokeji dostala úplnou náhodou. Zpočátku to byla taková recese, výzva, ale dokonale jsem se v tom našla,“ vzpomíná na své začátky. Děčínské hokejistky sestoupily do druhé ligy, tam zatím válí, když vyhrály všechny tři dosavadní zápasy. Před třemi lety dokonce nafotily charitativní kalendář. „Některé holky z toho měly radost. Některým se moc nechtělo. Prý se nerady fotí,“ usmála se Kučírková Kroftová. Oba synové bojují s míčem na palubovce, oba hrají za děčínské Válečníky. Starší Ondra v kategorii U 19 B, mladší Martin za U 14 a U 15.

Veronika Kučírková KroftováZdroj: archiv Veroniky Kučírkové Kroftové

Veronika také propadla focení koní. „Zvlášť letos jsem měla mimořádně dobrý rok. Poslední roky mi čas na koně ubýval, nabitý kalendář hokejové ligy a basketbalových soutěží dětí mi moc prostoru k výjezdům nedával, ale anticovidová opatření mi v tomto směru nahnala vítr do plachet. Od února se mi podařilo vyjet každý měsíc, v létě pak častěji. Navštívila jsem staré známé, získala spoustu nových kontaktů, přátel, zážitků a hlavně krásné fotky, ze kterých mám velkou radost nejen já. Z fotek každoročně sestavuji svůj autorský kalendář, spolupracuji i na kalendáři Asociace chovatelů koní, čas od času uspořádám nějakou výstavu,“ vysvětluje.

Veronika Kučírková KroftováZdroj: archiv Veroniky Kučírkové Kroftové

Na závěr přiznává, že být v jednom kole je náročné. „Můj muž navíc pracuje v zahraničí, takže většinu povinností tu musím zvládnout sama. Ale mám ochotné a obětavé rodiče, kterým tímto moc děkuji. Bez nich bych to nedokázala,“ dodala.