Městské slavnosti v Děčíně jsou pomalu u konce. Ještě před tím se ale uskuteční jejich třetí víkend, který se ponese ve znamení divadla, hudby a her.

V sobotu 25. května se v Křížové ulici, kam se přenesl již loni z Podmokel, chystá již 8. ročník Festivalu pouličního divadla Memoriál Pavla Jarolíma. Akce začne v 10.30 pohádkou Čert to nemá nikdy lehké divadla LiDi Litoměřice. Od 13 hodin se na pódiu ukáže hudební duo Tomáš Kostka a Iva Šulcová, ve 14 hodin se pak chystá oficiální zahájení. Jen o pět minut později se návštěvníci mohou těšit na další pohádku Co se děje v Mokroušově divadla Pohadlo.

Studenti zdrávky učili gymnazisty první pomoc.
FOTO: Děčínští gymnazisté se učili od studentů zdrávky první pomoc

Uskupení Drak pak ve 14.45 chystá Pásmo písní pro děti. Iluzionista Martin Čejka ukáže v 15.15 kouzla a magii. Následovat bude Pohádka s písničkou od uskupení Drak, pohádka Štěpánčina divadélka O zlobivém čertíkovi, Kronika muzikálu, Máša a tři medvědi Sváťova dividla a koncert skupiny Ray v 18.30. Vrcholem bude od 20.30 hodin vystoupení herce a písničkáře Jiřího Schmitzera. Vstupné se neplatí. V neděli 26. května se uskuteční od 10 do 14 hodin 3. ročník Dne plného her na hřišti Sport areálu SK Děčín. Na návštěvníky čeká mnoho her a atrakcí jako koně, skákací hrady, malování na obličej nebo sportovní disciplíny.