Šluknovští se totiž nechtěli s filmovou tvorbou a promítáním filmů rozloučit natrvalo, a proto zaměstnanci Odboru kultury MěÚ hledali možnosti, jak milovníkům „pohyblivých obrázků" jejich radost alespoň částečně dopřát.

Využili k tomu krásné prostory rekonstruovaného Šluknovského zámku a na hlavním společenském sále alespoň jednou do týdne zprovoznili kinokavárnu s čajovnou. První promítání má již za sebou.

Návštěvníci tady mají možnost shlédnout filmy promítané přes dataprojektor z DVD pohodlně usazeni s přáteli u stolků v krásném, svícemi ozářeném a historií dýchajícím prostředí a konzumovat při tom kávu, víno, čaj nebo nealkoholické nápoje. Nezapomnělo se ani na  nejmenší diváky – dětem bude kinokavárna vyhrazena v neděli. Například hned tu následující, 20. ledna od 17 hodin, je pro ně připravena pohádka „Pinocchio 3000".

Program kinokavárny bude zájemcům dostupný na webových stránkách města Šluknov a na obvyklých plakátovacích plochách ve městě.

Kino Dukla přestalo ve Šluknově promítat na konci roku 2012. Na jeho modernizaci totiž nemělo město peníze; kino bylo již zastaralé a mohlo promítat pouze filmy ve formátu 35 mm.