Letos v Pivovaru

V Děčíně si můžete mimo jiné zazpívat v obchodním Centru Pivovar.

„První rok jsme akci uspořádali v Benešově nad Ploučnicí u místní radnice. Druhý rok jsme zpívali na Husově náměstí v Děčíně. Letos jsme se spojili s obchodním Centrem Pivovar v Děčíně," říká šéfredaktor Děčínského deníku Luděk Stínil s tím, že letošní akce bude z těch dosavadních rozhodně největší 
a bude mít také nejbohatší program.

Program v Centru Pivovar, jímž bude provázet moderátorka Štěpánka Šmídová, začne již v 17 hodin. Na místě si budete moci koupit Děčínský deník se zpěvníkem koled a kuponem nebo Knížku pohádek od nevidomého varnsdorfského autora Romana Vaňka.

Pět koled

O hudební doprovod se první hodinu postará Jazz trio a jeho hosté, předvedou se také děti z Domova a dětí mládeže v Děčíně, které si připravily vlastní taneční vystoupení.

V osmnáct hodin to pak vypukne: Na ozvučeném pódiu zazpívají děti z děčínské lidové školy umění pět vánočních koled.
Vy můžete samozřejmě zpívat s nimi, a to tyto koledy: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný k nám přišel a pátou, tedy poslední koledou, budou Pásli ovce Valaši. Následovat bude – jako bonus – ještě tradiční vánoční písnička Vánoce, Vánoce přicházejí.

Tím ale program v Centru Pivovar ještě neskončí. Čeká vás totiž vystoupení ústeckého zpěváka Petra Lüftnera 
a hlavně: Soutěže.

Zdroj: Youtube

Soutěže o ceny

„Připravili jsme několik soutěží pro děti a dospělé. Soutěžit se bude o spoustu cen," láká obchodní poradkyně Děčínského deníku Renata Petrboková. Ceny do soutěže věnují sami obchodníci z Centra Pivovar, konkrétně dm drogerie, optika Grand Optical, dále Hervis, Tourist Centrum a Dárky u Kučerů. Cenu dodá také Andrea Čechová, která upeče vánoční vesničku z perníku nebo děčínská vinotéka U Náměstí.

„Kromě toho se lidé mohou těšit na občerstvení. Kdo bude mít chuť na cukroví, kávu, čaj či svařené víno, může se občerstvit, stačí předložit kupon, který vystřihne z Děčínského deníku s datem 8. nebo 10. prosince 2014, kdy kupon vyjde," dodává Petrboková.

Cukroví dodá Cukrárna EXPRES, Limma Food a Pečivo Pacovský, o nápoje se pak postará Pivovarská restaurace.
Kromě Centra Pivovar, kde proběhne hlavní akce za přítomnosti celé redakce, se bude zpívat i na dalších místech Děčínska. Zatím se přihlásili lidé ze čtyř míst, mohou se ale přidat i další.

Loni s regionálním Deníkem zpívali lidé na 386 místech – naplnili náměstí měst 
i obcí, kostely, ale zpívaly i děti ve školách, mateřských školkách, dětských domovech
a domech dětí a mládeže či senioři v domovech důchodců. Letos už je více přihlášených – jen na severu Čech se zatím přidalo 70 míst. Toto číslo se každým dnem zvyšuje.

A pozor, i když se akce jmenuje Česko zpívá koledy, přidali se i krajánci v zahraničí,
a to v sedmi evropských zemích, mimo jiné ve Španělsku, Itálii, Řecku či Německu.

Texty koled, které se budou zpívat, najdete na straně 5 pátečního vydání Děčínského deníku. Zpěvník s koledami bude také přílohou Děčínského deníku 10. prosince 2014.
Pokud zpěvník předložíte na akci v Centru Pivovar, můžete na něj dostat památeční vánoční razítko Děčínského deníku.

Výzva: Přidejte se i vy!

Pokud se chcete připojit ke zpívání koled i vy, napište nám na 
e-mail decinsky@denik.cz. Více informací najdete také na webu www.ceskozpivakoledy.cz.
Na Děčínsku se bude kromě Centra Pivovar zpívat na dalších čtyřech místech, která se připojila. Je to Malá Veleň, MC Sovička v Jílovém, MC Rákosníček v Děčíně a Dětský domov 
v Lipové u Šluknova.