Už se z toho prakticky stala tradice – děčínské kino Sněžník se na jeden měsíc letních prázdnin stává letním biografem se vším všudy. A letos to nebude jinak. Od středy až do 9. srpna se Sněžník opět „přepne" do letního modu 
a namísto tradičního kinosálu bude promítat na fotbalovém stadionu Děčín.

„Díky pozitivním ohlasům ze strany veřejnosti a diváckému zájmu jsme se rozhodli pokračovat v organizování letního Sněžníku. Loni ho navštívilo přes tři tisíce diváků, což je skvělé číslo. Tento rok bychom na tento výsledek chtěli navázat," vysvětluje Martin Pošta, vedoucí kina Sněžník s tím, že se jedná již o čtvrtý ročník, který si kino Sněžník organizuje samo.

„Jsem opravdu nadšený, že si tento projekt získal oblibu mezi diváky. Za každým ročníkem jsou měsíce příprav. Vždy se snažíme ponaučit 
z předchozích nedostatků tak, aby vše bylo ke spokojenosti diváků. Když jsem před několika lety přebíral funkci vedoucího kina Sněžník, měl jsem motto ‚víc než kino' 
a myslím, že letní Sněžník je jeden z nejviditelnějších důkazů, že kino Sněžník není omezeno ani dramaturgií ani prostorem," dodává Pošta.

Podobně jako minulý rok bude letní Sněžník probíhat na stadionu na Starém Městě, kde diváci budou sledovat filmy z divácké tribuny. O kvalitní filmový zážitek se postará moderní digitální audiovizuální technika společně s dvanáctimetrovým promítacím plátnem.

„Ač půjde o dočasné provozování kina pod širým nebem, rozhodně nehodláme slevit ze standardu služeb, které divákům nabízíme 
v rámci běžného ‚kamenného' provozu. Kromě profesionální techniky se diváci mohou těšit na tradiční popcorn, dále na venkovní gril, nápoje a další občerstvení poskytované v přilehlé restauraci, krytou tribunu či možnost přinesení vlastní židle, gauče a podobně. Nabízíme také cyklistům vchod do letního kina přímo z cyklostezky, která vede podél sportareálu," vyjmenovává Pošta.

„Letní kino je parádní nápad. Zkazit ho může jen počasí," říká Jana Záleská z Děčína. „Když bude hezky, určitě s přítelem několikrát zajdeme.

Program letního Sněžníku je ostatně sestavený tak, aby si tam každý našel „svůj" film.

„Díky profesionální digitální technice jsme zařadili premiéry těch nejzajímavějších filmů, které půjdou letos v létě do distribuce. Ty tvoří polovinu našeho programu. Dále budeme hrát nejlepší snímky z posledního zhruba půl roku, a to jak české, tak i zahraniční. Namátkou můžu diváky nalákat třeba na snímky jako Kód Enigmy, Interstellar nebo Jurský svět. 
Z premiér pak plánujeme kupříkladu nová pokračování Mission Impossible nebo Terminátora," popisuje dále Martin Pošta.

Letní Sněžník bude promítat každý den s výjimkou dvou pondělků, které budou sloužit jako technické pauzy nebo časové rezervy pro případné technické či jiné komplikace.

„Po předchozích zkušenostech víme, že je lepší mít rezervu pro případné změny 
v programu a také pro odpočinek personálu, nicméně pokud vše půjde podle plánu, nevylučujeme, že by se podle možností mohlo promítat i v tyto odpočinkové dny. Každopádně doporučujeme všem divákům sledovat naši facebookovou stránku a webové stránky, kde budeme zveřejňovat aktuální informace týkající se letního Sněžníku," uzavřel Martin Pošta.