Nebude to bolet. Pobaví vás čtení i beseda s Britem Clarkem, žijícím 19 let v Paříži. Jeho hrdinu Paula Westa dál umí Paříž vynervovat, přivést v úžas, rozesmát. To ty rázovité figurky žijící dle vlastních pravidel, to ten vzduch, v nové knize„Faktor Merde"(Plus/ Albatros Media) prosycený jarem i čtenář promine blbostí ouřadů. Ti ani četníci se od časů komedií s Funesem moc nezměnili: jsou zábavní pro čtenáře, někdy i pro Brita. Také o tom už Clarkovi vyšly v Plusu kultovní bestsellery Merde (fr. zaklení, ale i „hovno"): Merde! Rok v Paříži, Už zase skáču přes Merde!, Celkem jde o Merde či Merde Impossible.

Bránice připravit, budete je ve čtvrtek od 20.00 v Ústí v knihovně v Churchillově 3 potřebovat.

O LiStOVáNí, cyklu scénických čtení, díky němuž Stephen Clarke (ročník 1958) přijede a podepíše své knihy, které budou v knihovně k mání, jsme si povídali s hercem Lukášem Hejlíkem, jehož čtení a účast Věry Hollé nás čeká.

Lukáši, je pro vás LiStOVáNí „denní chléb"? Či stále svátek?
Je to denní chléb. Hrajeme 450 představení v roce, takže je vám jasné, že ho jím i několikrát denně.

Ptám se i proto, že vás dnes jistě dost zaměstnávají TV seriály.
Ano, nejen to. Také hodně moderuju. Stále mám své hospodářství a samozřejmě dceru, se kterou se snažím vídat, co to jde. A tak nějak koriguju, že to všechno stíhám.

Celý rozhovor čtěte v tištěném středečním Deníku!