Čtyřicetinásobný Zlatý slavík oznámil své rozhodnutí na sociálních sítích.

„Nemáme s manželkou a dětmi zájem na tom, aby každý náš krok na pozemku v Doubici byl pod drobnohledem. Roubenka pro nás ztratila původní smysl odpočinku, stalo se z ní místo jakési atrakce. Proto jsme se rozhodli, i s ohledem na místní obyvatele a jejich klidné žití v obci, že pozemek s nedokončenou stavbou prodáme," napsal Karel Gott na své stránce na facebooku.

Na sociálních sítích se ihned strhla bouřlivá diskuze.

„Vůbec se mu nedivím. Mám ho ráda a poslouchám ho od dětství. Ale šmejdit kolem jeho domu bych opravdu nešla," napsala například na facebooku Děčínského deníku Pavlína Vlasáková Mrázová.

„Lidi jsou otravnější, než vosy," přidává se ve facebookové diskuzní skupině Rumburk Veronika Pettersová.
Pochopení má i vedení Doubice.

„Byli jsme rádi, že se Karel Gott u nás rozhodl postavit chalupu. Ale naprosto chápu, že se po tom obrovském mediálním, a nejen mediálním tlaku rozhodl Doubici opustit a chalupu prodat," řekl Děčínskému deníku doubický starosta Jan Drozd.

Karel Gott neskrývá, že cítí zklamání.

„Těšil jsem se, že budeme mít místo, kde budu moci odpočívat, malovat, číst si a přemýšlet o životě. Tím místem se měla stát obec Doubice. Koupili jsme zde pozemek a záměrně jsem jej formálně napsal na moji tchyni, abych předešel předčasné mediální publicitě. Tušil jsem, že se informace o stavbě časem rozkřikne, ale že se kolem pozemku a následné stavby strhne taková mediální smršť, to jsem nepředpokládal," dodal Gott s tím, že žádal média, aby, pokud jde o Doubici, ubrala nohu z plynu.

Za jakou cenu se může podařit prodat Karlu Gottovi pozemek s rozestavěnou roubenkou není jasné. Jen samotný pozemek jej vyšel na několik milionů korun. Metr čtverečný podobných pozemků se běžně prodává za 500 až 1000 korun. Pozemek, který Gott prostřednictvím své tchyně koupil, má sedm tisíc metrů čtverečních. Jeho cena se tak může pohybovat od třech a půl do sedmi milionů korun.

Cenu prodávané pozemku nyní ještě zvýší rozestavěná roubenka, a to zřejmě o několik milionů korun. Svou roli při prodeji může hrát i to, že pozemek vlastnil právě Karel Gott.

Od samého počátku provázela stavba nové chalupy zájem médií, především bulvárních. Ta využívala k pořizování fotografií rozestavěného domu i drony nebo vrtulníky. Protože také přibývalo zvědavých turistů, obec nechala kvůli klidu do části Doubice, ve které Gott stavěl, osadit značky zakazující vjezd. Některé cestovní kanceláře údajně dokonce pořádaly zájezdy pro Gottovy fanoušky.