Dnes je velké hudební „zvíře“, protože se stal partnerem agentury bývalého manažera Guns’n’Roses Douga Goldsteina.
 
„Toho mi do cesty nahrál asi osud a poctivá práce. Pro jeho agenturu dělám evropského bookera,“ prozradil Fousek, který nikdy nehrál na žádný hudební nástroj. „V mládí jsem se pokoušel založit kapelu, ale brzy se ukázalo, že to nikam nevede. Mohl bych leda mlátit do kolejnice,“ směje se. 
 
Jak jste se dostal k práci hudebního manažera a producenta?
Začal jsem v roce 1993 pořádat koncerty pro své kamarády. Poté jsem aktivně produkoval koncerty a nově také scénické divadlo na živé vystoupení kapel. Také jsem se podílel na seriálu o architektuře Šumná města Davida Vávry. To byla hodně kreativní práce. 

Co považujete za svůj největší úspěch v práci hudebního manažera?
Je to asi spolupráce s kapelou The Snuff, o kterou se starám společně s Dougem Goldsteinem. Mým úspěchem je také zisk Českého Slavíka za objev roku pro kapelu Koblížci, které jsem dělal uměleckého šéfa. Začal jsem také spolupracovat s polským festivalem Woodstock, který navštěvuje více jak 1,5 milionu lidí. Nesmím ani zapomenout na to, že jsem založil hudební portál MusicMap.tv a na spolupráci s dalšími stovkami kapel v soutěži Skutečná liga.

O jakou kapelu se nyní staráte a snažíte se ji dostat na vrchol?
Mou hlavní kapelou je nyní The Snuff a také se věnuji a pomáhám několika mladým kapelám, které uspěly ve Skutečné lize.

Třetí ročník akce Den zábavy s Modlanskou skládkou.
FOTO, VIDEO: Nadupaní The Snuff roztancovali celé Modlany

The Snuff jak byste je popsal? Už mají za sebou turné po západní Evropě a nyní nahrávali CD v Americe. Kde byste je chtěl mít za dva roky?
Pražská kapela The Snuff, fungující na scéně už osmým rokem, se na přelomu srpna a září vydala do Nashvillu natočit nové EP s legendárním producentem Stevem Thompsonem. Ten spolupracoval s takovými kapelami jako jsou Guns’n’Roses, Metallica, Korn, Ice-Cube a spousta dalších. Je také držitelem osmi prestižních hudebních cen Grammy. Pokud se plán podaří, doufám, že již brzo budou The Snuff brouzdat po světových festivalech. Kluci jsou unikátní svou pódiovou show, na které spolupracujeme s top designérem Martinem Hruškou.

Založil jste soutěž kapel Skutečná liga jak vás to napadlo a kam se soutěž za ty roky posunula?
Soutěž jsem založil na protest proti soutěži Coca Cola Pop Star. Tehdy jsem objevil ústeckou kapelu UDG, ale po vítězství ve zmiňované soutěži na mě úplně zapomněla. To mě naštvalo a založil jsem s kolegou Ivanem Hrozným transparentní soutěž amatérských kapel pod názvem Skutečná liga.

Skutečná liga.Zdroj: Radek Fetters

Proč si myslíte, že ve vaší soutěži jsou úspěšné kapely ze severu Čech? Vyhrály kapely Magma Hotel ze Štětí, X-left to Die z Chomutova a naposledy ústečtí Idio a Idio.
Zřejmě jsou ze slušného kraje. (smích)

Jaká kapela, která soutěží prošla, je nejdál, co se týká popularity?
Dnes bych řekl, že Hentai Corporation a The Snuff, kteří míří na světová pódia a v zahraničí sklízí velký úspěch.

Jaký styl hudby dnes vlastně frčí? Kdybych zakládal kapelu, co byste mi doporučil, abychom hráli za styl?
Dnes frčí vymletý pop rock a agro rock, to bych ovšem kapelám nedoporučoval. Ať si kapely hrají své, co je baví, musí hlavně poctivě makat a držet si palce. Štěstí je třeba.

Co vás na české hudební scéně nejvíce štve?
Nerovnost podmínek, nepodporování autorské tvorby a postupná ztráta českých hudebních tradic. Proto mají naše kapely úspěch spíše v Polsku, protože tam jinak přemýšlí o talentech.

V Polsku jste začal spolupracovat s festivalem Woodstock. Jak na vás ta akce působí a jak se na ni budete podílet příští rok?
Tento festival je má srdeční záležitost, protože je to svátek radosti, pohody, lásky a skvělých lidí. Takový festival bych chtěl mít v Česku. Na Woodstocku jsme měli letos poprvé Český dům a budu v tom pokračovat, protože tam chceme nadále prezentovat české talentované kapely. Určitě dodáme i naše kapely na hlavní scény, takže sledujte náš portál MusicMap a přihlaste se.

Kapela Idio & Idio, vítěz prestižní amatérské hudební soutěže Skutečná liga 2016, skvěle reprezentuje Ústí.
Ústecká kapela pobaví obří festival, polský Woodstock

Na čem v současnosti nejvíce pracujete?
Pracuji na turné českých kapel po Polsku. Také hledám další festivaly po Evropě, kde bychom měli naši stage.