– Zimní stadion ve Varnsdorfu, který nedávno dostal nový kabát, bude hostit významnou hokejovou akci. Od pátku do neděle se tu představí čtyři nejlepší ženské týmy v republice.

„Je to první Mistrovství České republiky v kategorii dospělých kolektivů, které se uskuteční ve Šluknovském výběžku. Když tu byla mládežnická reprezentace, tak jsme činovníkům ze svazu nabídli, že bychom tady tento turnaj chtěli pořádat. Při rekonstrukci zimního stadionu jsme na to mysleli. Cílem je právě pořádaní mezinárodních akcí," pravil Josef Hambálek, sekretář HC Varnsdorf a místostarosta města.

Severní Čechy zde zastupuje HC Litvínov, který ovládl s jednobodovým náskokem před Kladnem divizi A1. A bude obhajovat bronz. Konkurenci mu ve Varnsdorfu budou dělat tři týmy – Slavia Praha, SK Karviná a Cherokees Brno.

Největším favoritem je právě pražská Slavia, která za poslední deset let získala hned osm mistrovských titulů. „Samozřejmě je tento systém, kdy se hraje každý s každým, daleko spravedlivější. Předtím jsme v semifinále většinou vyfasovali právě Slavii," pravil vedoucí HC Litvínov Zbyněk Krofta.

Severočeský tým si ve Final Four rozhodně věří na medaili. „Minimálně bychom chtěli obhájit bronzovou pozici. Přáním samozřejmě je skončit ještě lépe. Největším favoritem je Slavia, která má ve svém týmu samé reprezentantky," připomněl Krofta.

Litvínov by měl do Šluknovského výběžku dorazit takřka kompletní. „Otazník visí nad startem Lucie Povové, která hraje velmi dobře. Bohužel prožívá velké zklamání z neúspěšné olympijské kvalifikace, kterou zažila s reprezentací. Nám oznámila, že končí s hokejem," prozradil Krofta.

Litvínov bude jistě spoléhat na Kláru Chmelovou, která nasbírala v osmnácti zápasech celkem 107 kanadských bodů! „A právě Klára s Luckou tvořily v útoku výborný pár," podotkl vedoucí mužstva.

Pro všechny týmy bude varnsdorfský stánek novým prostředím. „Já jsem tam byl, kdy to ještě byla nakloněná rovina. Zkušenosti s tamním zimákem nemáme. Ale ty nové jsou velmi pěkné, jsou to takové mrazírny," dodal Krofta s úsměvem.

PROGRAM MČR V LEDNÍM HOKEJI - ŽENY:

Pátek, 10. března: HC Slavia Praha - HC Litvínov (16.30), SK Karviná - HC Cherokees Brno (19.30)

Sobota, 11. března: HC Litvínov - SK Karviná (16.30), Cherokees Brno - Slavia Praha (19.30)

Neděle, 12. března: HC Litvínov - Cherokees Brno (13.30), SK Karviná - Slavia Praha (16.30)