Zimní stadion ve Varnsdorfu, který nedávno dostal novou střechu, hostil zajímavou hokejovou podívanou.
Tři dny zde bojovaly čtyři nejlepší ženské hokejové týmy o titul mistra republiky. Svou nadvládu potvrdila Slavia Praha. Ta dokonala mistrovský hattrick, za jedenáct let vyhrála už podeváté.

V jejím dresu se také proháněla Dominika Forejtová. Rodačka z Varnsdorfu, která aktuálně bydlí v nedalekém Dolním Podluží, si pohár pro vítěze užila potřetí. „Každý titul byl hezkým zážitkem. Ale hrála jsem v prostředí, ve kterém jsem s hokejem začínala. Takže největší radost mám právě z toho posledního titulu," usmívala se devatenáctiletá hokejistka.

Slavia vyhrála všechny tři zápasy, nastřílela 17 branek a inkasovala jediný. „Podle výsledků to vypadalo na spanilou jízdu. Jen s Karvinou nám to tam nepadalo," podotkla. Právě Karviná, která od červenobílých dostala „jen" tři góly, skončila druhý. Litvínov pak obhájil bronzovou pozici, čtvrté bylo Cherokees Brno.

Finálový turnaj nabídl nový model, čtyři týmy si to rozdaly systémem každý s každým. Pražankám to ale nevadilo. „Od začátku jsme si věřili, že zvítězíme. Samozřejmě je tento systém spravedlivější. Třeba s Brnem jsme hrály poprvé. A nebyl to vůbec špatný hokej, rozhodně to nebyla haluz," zdůraznila Forejtová, která také v sezóně nastupovala za ženy HC Děčín.

Ta měla v hledišti logicky hodně rodinných příslušníků. „Ve Varnsdorfu jsem s hokejem začínala. S jedním rozdílem. Teď na nás nepršelo, nebo nechumelilo. Konečně je zimák druhým rokem zastřešený. Stadion je teď moc hezký. Co je nové, je prostě krásné. V hledišti bylo hodně přátel, kamarádů. A samozřejmě nechyběla rodina. O to víc to pro mě bylo těžší," přiznala útočnice, která ke sešívanému titulu přispěla dvěma góly a jednou nahrávkou.

Forejtová má již bohaté zkušenosti s reprezentačním dresem. „Byla jsem s reprezentací na kempu. Měla jsem jet na turnaj čtyř zemí, ale bohužel jsem onemocněla," zalitovala.

Ve druhé lize nastupovala za děčínské Medvědice. Tam v jedenácti zápasech Forejtová nasbírala 57 bodů a nastřílela 42 branek. „Od září do prosince jsem hrála za děčínské holky, tam se mi vedlo docela dobře. Ale druhá liga je od TOP divize na dost horší úrovni, ale ráda jsem holkám pomohla. Od ledna hraji v Praze za Slavii, kde jsem byla také spokojená. Trénuji v Děčíně s místním béčkem mužů, které hraje krajskou soutěž na Liberecku," popisovala dívka, která má ve sbírce medaili z mládežnického světového šampionátu.

Hokejová sezóna pro Slavii i Děčín skončila. Dominika ale rozhodně zahálet nebude. „V dubnu ještě budu hrát v Děčíně s děvčaty jeden turnaj. K tomu ještě hraji hokejbal za pražskou Slavii, tam mě ještě čeká několik zápasů. A pak to bude ještě republika. Ve svém volném čase si třeba zaběhám nějaký extrémní překážkový běh," dodala Forejtová.