„Většinou jsem k hráčům kritický, nicméně za výkon ve Vrchlabí je mohu pochválit. Kluci hráli s ohromnou zarputilostí a všichni do jednoho plnili pokyny,“ přiznal po zápase děčínský trenér Jaroslav Hašek.

Přesto tři body zůstaly ve Vrchlabí, domácím k tomu pomohly dvě využité přesilovky. „Vrchlabí má ohromně silný kádr. Mají téměř pětkrát vyšší rozpočet než Děčín. A na kvalitě týmu to bylo samozřejmě znát. Rozhodly opět přesilovky. Ve hře pět na pět to byl vyrovnaný zápas. Ale byli jsme pod tlakem, domácí byli lepší,“ zdůraznil Hašek.

„Nebylo to vůbec jednoduché utkání, Děčín má dobrou kvalitu směrem dopředu. Přesto si myslím, že jsme vyhráli zasloužené. Byli jsme lepší, měli více šancí,“ shrnul vše kouč Vrchlabí Václav Baďouček.

Děčínští Medvědi se tak sami dostávají do nepříjemné situace. Poslední tři porážky výrazně ohrozily jejich čtvrté místo v tabulce. Do konce základní části přitom zbývá sehrát jen deset zápasů.

„Tabulka se nám hodně vyrovnala a každý bod teď může hrát velkou roli. Máme aktuálně těžký los, ale uděláme vše pro to, abychom to zvládli a do play-off se dostali,“ razantně slíbil Jaroslav Hašek.

Je pravdou, že dalších pět zápasů nebude pro děčínské hokejisty procházkou růžovým sadem. Ve středu hrají v Mostě, v sobotu doma přivítají velmi silný Jablonec nad Nisou. Pak jedou do Nymburka, na vlastním ledě hostí Klatovy. A únor načnou domácím zápasem proti Kolínu.

Stadion Vrchlabí – HC Děčín 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Urban (TS), 27. Bendík (Mrňa, Hozák), 49. Berger (Jirků) – 50. Drašar (Procházka).

Rozhodčí: Battěk – Marek, Ovsík. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 954.

HC Děčín: Lavinger – Kaltenböck, Loukota, Zukal, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Drašar, Volráb, Tůma, Oliverius, Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule.