V sérii hrané na tři vítězné duely jsou po porážce 3:2 nyní na tahu borci SKLH. „Žďár byl po většinu utkání lepší. Ale narážel na výborný výkon našeho brankáře Volkeho. My si vypracovali asi šest šancí, dali jsme z toho tři branky, což rozhodlo. Takhle produktivní jsme snad v sezóně ještě nebyli," ohlédl se za úspěšným výjezdem kouč Děčína Karel Chládek.

Ten ocenil i parádní atmosféru během celého zápasu, kterou hned na začátku odstartovala přítomnost české rychlobruslařky Martiny Sáblíkové. „Žďár zápas pojal velmi hezky, byla tam parádní atmosféra," pochvaloval si Chládek, jehož svěřenci přežili v poslední třetině i dlouhé oslabení třech proti pěti.

Někteří hráči Medvědů nastoupili s namalovaným knírkem. Kde se vzal takový nápad? „Někteří kluci se asi inspirovali Evou Samkovou, která ho v Soči při své zlaté jízdě měla. A nám to taky pomohlo," smál se Chládek.

Již dnes se hraje v Děčíně druhý zápas, první buly bude na led vhozeno v 18.00. „Naše taktika se měnit nebude. Žďár má zkušené mužstvo, čeká nás další velmi těžký zápas. Musíme pozorně bránit a využít každé šance, která se nám naskytne," zdůraznil lodivod Medvědů.

Jeho protějšek byl pochopitelně zklamaný. „Brzy jsme inkasovali, Děčín se pak plně věnoval defenzivě a nás to sráželo do kolen. Navíc jsme udělali dvě individuální chyby, které Děčín potrestal. V první půlce jsme hráli opravdu špatně. Poté jsme zamakali, víc jsme stříleli, bohužel to stačilo jen na snížení na 2:3," řekl kormidelník Martin Sobotka.

Jeho družina má šanci na reparát už dnes. „Musíme vycházet z poslední třetiny, která byla dobrá, měla úroveň a nasazení hodné play-off," dodal.

Klub HC Děčín připravil pro žáky středních škol volné vstupenky na domácí utkání prvního kola play–off proti Žďáru nad Sázavou. Vstupenky si mohou žáci středních škol zdarma vyzvednout na recepci zimního stadionu po předložení studentského indexu. Vstupenky platí na obě případná domácí utkání.