Přes osm set diváků dostal do euforie v čase 63.46 Aleš Chamrád. Hříbal zavezl kotouč do pásma, Oliverius ještě našel rozjetého Chamráda a ten prostřelil Bílka. Kobře nestačilo ani vedení 4:1.

„Dlouhodobě tvrdím, že vedení 4:1 patří k nejhorším. Mužstvo se uspokojí a podlehne dojmu, že je prakticky rozhodnuto. A to se stalo Kobře. Musím ale kluky pochválit za jejich maximální nasazení a bojovnost. Nevzdat to ani za takového stavu vyžaduje obrovskou morální sílu. To hráči předvedli a já jsem ze to nesmírně rád," hodnotil druhou výhru v sérii spokojený trenér HC Děčín Karel Chládek.

"Atmosféra, souboje, emoce, góly. Mělo to všechno. A my jsme stále ve hře," pyšně pravil kapitán HC Děčín Michal Oliverius.

V Děčíně byl k vidění dramatický hokej, čtvrtý duel ale lépe rozehrála Kobra. Ta nejprve využila dvojnásobnou přesilovou hrou, na začátku druhé třetiny se pak při signalizovaném vyloučení prosadil hostující Dominik Novák. Kontaktní trefu měl na svědomí Vacek, ale v polovině zápasu Děčín opět inkasoval v oslabení. Lavingera prostřelil Evan. Za dvě minuty navíc ve vlastním oslabení udeřil opět Evan a s Děčínem to vypadalo zle nedobře.

Jenže Medvědi se ještě do druhé pauzy dostali do hry. Nejprve se po velkém tlaku prosadil Volráb o minutu později využil přesilovou hru pro změnu domácí Havlíček.

Ve třetí periodě svěřenci trenéra Karla Chládka dokonali obrat. V čase 51.51 udeřil při hře čtyři na čtyři kapitán Oliverius a za čtrnáct vteřin prostřelil Bílka obránce Filipovský - 5:4. Tři minuty před koncem však Medvědi opět doplatili na vyloučení. Toho využil Novák a v přesilovce propálil Lavingera.

Potřetí v sérii tak rozhodoval prodloužení. V něm měli více štěstí domácí hokejisté a Chamrádova trefa poslala celé čtvrtfinále do rozhodující zápasu, který se bude hrát ve čtvrtek od 18.00 na ledě pražské Kobry.

"Pocity? Krásné! Neskutečný zápas s výborným koncem pro nás. Myslím si, že za stavu 1:4 si Kobra myslela, že postupuje. My už neměli na co čekat a co ztratit. Vymačkali jsme ze sebe úplně všechno a povedlo se to. Fanouškům se ten zápas prostě musel líbit," dodal Oliverius.

 „Rozhodovat můžou maličkosti, třeba i přesilové hry, ve kterých branky padají. Mám pocit, že Kobra je na tom se silami velmi podobně. Klíčová může být každá menší chyba. Těší mě, že jsme ale dali více branek a nahlodali tak brankáři Bílkovi jeho sebevědomí," těšilo Chládka.

Medvědy tak může mrzí druhý zápas série, ve kterém byli o kousek lepší, ale padli v prodloužení. „Asi jsme byli o fous lepší, ale zvítězila Kobra. Na druhou stranu v prvním utkání byl lepší soupeř, ale zase se štěstí usmálo na nás. Asi je spravedlivé, že celá série dospěla do pátého zápasu," myslí si děčínský hokejový lodivod.

„Pro zranění nám chyběl Drnec. Aktuálně hrozí, že by někdo mohl absentovat kvůli zaměstnání. To se ale dozvím až před zápasem," dodal zasmušile Chládek.

Fanclub HC Děčín pořádá pro fanoušky výjezd do Prahy. „Autobus bude vypraven pouze při počtu 45 fanoušků, cena je 200 Kč," prozradil Ondřej Boháč z Fanclubu. Případní zájemci mohou volat na 732 885 972 (O. Boháč), nebo napsat e-mail na hcdbohy@seznam.cz.

HC Děčín - HC Kobra Praha 6:5 po pr. (0:1, 3:3, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Vacek, 37. Volráb (Hašek), 38. Havlíček (Filipovský, Hašek), 52. Oliverius, 53. Filipovský (Volráb), 64. Chamrád (Oliverius, Hříbal) – 9. Pohl (Švaříček), 21. Novák (Čurda), 31. Evan (Švaříček), 33. Evan, 57. Novák (Kocman, Pohl).

Rozhodčí: Krob – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 9:10, navíc Havlíček (D) 10 OS. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 823. Stav série: 2:2.

HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Havlíček, Klement, Kvaček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Chamrád, Chládek, Fojt – Chovanec.