Děčín začal proti favoritovi skvěle, v první třetině byl aktivnější a po šesti minutách ho dostal do vedení Daniel Volráb, který se prosadil v přesilové hře. Přes další šance, především na straně hostů, do první pauzy další branka nepadla.

Do druhé periody ale vlétlo Vrchlabí ve velkém stylu. Svou aktivitou zmáčklo Děčín a rychle skóre otočilo. Nejprve vyrovnal v přesilové hře Martin Matějčka, o chvilku později dostal Stadion do vedení Michal Procházka. Hosty mohl dorazit Čurda, při trestném střílení se ale zaskvěl Michajlov. Medvědi ale v prostřední části hry dokázali vyrovnat, při vlastním oslabení se trefil Tomáš Faigl.

Hra pak byla rozkouskovaná častým vylučováním, Děčínu se navíc zranil brankář Michajlov, mezi tři tyče tak musel Lukáš Lavinger. Ten těžkou situaci zvládl, jelikož do konce utkání udržel čisté konto. Vítěznou trefu tak obstaral obránce Ondřej Hříbal, který v 55. minutě překonal Jelínka.
Domácí to v závěru zkoušeli v šesti bez brankáře, jejich odvahu ale tvrdě potrestal Jaroslav Hašek, který střelou do prázdné branky zpečetil děčínské vítězství.

Medvědi tak z posledních šesti zápasů vydolovali 16 bodů. Ale až ve středu večer se rozhodne, z jakého místa půjdou do prvního kola play-off.

HC Stadion Vrchlabí - HC Děčín 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. Matějček (Urban), 27. Procházka M. (Filip) – 6. Volráb (Hříbal, Hašek), 32. Faigl (Macek), 55. Hříbal (Volráb), 59. Hašek (Macek, Volráb)

R: Veinfurter - Potůček, Špringl. Vyloučení: 8:7, navíc Oppelt (V) 2 + 10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 779.

HC Děčín: Michajlov (42. Lavinger) – Hříbal, Molnár, Chmel, Kaltenbock, Vaněk, Málek, Procházka J. – Hašek, Volráb, Zajan - Navarra, Oliverius, Zika -  Vacek, Faigl, Macek - Kopta, Sýkora.

Aktuální tabulka: 1. Kobra Praha 78, 2. Klatovy 69, 3. Jablonec n. N. 68, 4. Vrchlabí 64, 5. Děčín 53, 6. Klášterec 53, 7. Trutnov 50, 8. Řisuty 45, 9. Bílina 31, 10. Sokolov 20.

Zbývá odehrát: Bílina - Trutnov, Kobra Praha - Klášterec, Jablonec n. N. - Řisuty.

DĚČÍNSKÉ MOŽNOSTI

Děčín skončí pátý, pokud: Klášterec nebude bodovat na Kobře, Trutnov získá v Bílině dva body a méně.

Děčín skončí šestý, pokud: Klášterec nebud bodovat na Kobře, Trutnov získá v Bílině tři body.

Děčín skončí sedmý, pokud: Klášterec získá na Kobře alespoň bod a Trutnov získá v Bílině tři body.