„Bohužel to byl náš typický zápas. Nešťastná první branka nás vyvedla z míry, deset minut jsme se nedostali do hry. Pak se to ale zlepšilo. Bohužel za stavu 3:3 jsme to nedotáhli ani na bod, který by se proti Kolínu počítal. Zase jsme to v klíčové situaci nezvládli, tak jako několikrát," kroutil hlavou Chládek.

Děčín přitom devět minut před koncem prohrával 1:3. „Pak ale snížil Oliverius a za dvě minuty to tam skvěle rozebrali Volráb s Haškem," vzpomínal Chládek.

Medvědi byli na koni, navíc hostující útočník Malý dostal dvě minuty za hákování a Děčín výhodu přesilové hry. „Je velkým paradoxem, že nejzkušenější hráči si nechali dát v přesilovce rozhodující gól. Měli jsme šanci to rozhodnout, a třeba utkání i vyhrát. Ale bohužel, to se stává, takový je hokej," dodal Chládek.

Děčín tak zůstává na posledním místě, v sobotu hraje v Moravských Budějovicích.

HC Děčín - SC Kolín 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 27. Hašek (Filipovský, Volráb), 52. Oliverius (Hašek), 54. Hašek (Volráb, Filipovský) 4. Zumr (Kozák), 40. Malý (Hlavatý), 49. Hlavatý (Jankovský), 57. Šafránek (Petira, Kulhánek).

Rozhodčí: Bejček Střelka, Žídek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 300.

HC Děčín: Lavinger (Šticha) - Filipovský, Zdvořáček, Kaltenböck, Hříbal, Molnár, Vaněk, Klement - Vacek, Strnad, Volráb - Vondráček, Faigl, Chovanec - Fojt, Kuchynka, Kment - Hašek, Oliverius, Drnec - Chamrád.