Ani druhé přípravné utkání se děčínským hokejistům výsledkově nevydařilo. Proti Jablonci prohospodařili dvoubrankový náskok a nakonec na vlastním ledě padli.

Bezbrankový stav trval skoro polovinu utkání. Ten prolomil Volráb, který krásnou střelou nedal Stejskalovi šanci. Ve 33. minutě se navíc po samostatné akci prosadil Vacek.

„Jenže pak přišly dva zbytečné fauly. A soupeř je potrestal," zlobil se trenér Děčína Karel Chládek. První přesilovskou trefu obstaral Tondr, v poslední minutě druhé třetiny pak opět v početní výhodě srovnal krok Bříška.

V poslední periodě měli více šancí děčínští hokejisté, ale Stejskal už žádný kotouč za svá záda nepustil. Naopak v 51. minutě strhl vedení na stranu Jablonce Bříška. Ten samý hráč pak střelou do opuštěné děčínské klece završil svůj hattrick.

„V prvním zápase proti Klášterci jsme měli více šancí a byli na tom pohybově lépe. Jenže nás zmrazily dva góly po hrubých individuálních chybách. Nakonec jsme byli rádi, že to skončilo 4:4. Proti Jablonci rozhodla chyba na naší modré čáře. Soupeř se pak dostal do úniku a z dorážky dal třetí gól. Hra bez brankáře nám už nevyšla," smutně pravil Chládek.

Zdá se, že Děčín bude mít opět problémy v obraně. „Před rokem jsem měl v přípravě z naší obrany strach. Ale pomohl nám jak Filipovský, tak mladíci jako Kvaček, Zdvořáček nebo Málek. Ani jeden z této čtveřice už tu není. A navíc se nám zatím nedaří sehnat nějakého nového obránce," přiznal děčínský hokejový lodivod.

Malé překvapení, které si vedení klubu chtělo přichystat pro fanoušky, nevyšlo. „Jednalo se o návrat Lukáše Ziky. Ale nakonec se zdá, že to neklapne. Více k tomu není co říct," uzavřel vše Chládek.

Děčín se v dalším přípravném zápase představí opět na domácím kluzišti v úterý 18. srpna hraje od 18.00 s HC Řisuty.

HC Děčín - HC Vlci Jablonec n. N. 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. Volráb (Faigl, Vacek), 33. Vacek - 36. Tondr (Nevyhoštěný, Bříška), 40. Bříška (Pavlů), 51. Bříška (Tondr), 59. Bříška (Tondr).

HC Děčín: Šticha (Kácha) - Molnár, Horčička, Hříbal, Vegner, Klement, Michajličenko - Hašek, Volráb, Vacek - Faigl, Kment, Fojt - Drnec, Chládek, Buďa - Bačák.

HC Děčín - HC Klášterec n. O. 4:5 po sn. (1:0, 2:2, 1:2 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Hašek (Vacek), 29. Chládek (Drnec, Vegner), 36. Hašek (Vacek, Volráb), 49. Vacek (Molnár, Hašek) - 23. Toman (Kozák), 23. Hrdlička (Vrtek), 42. Hrdlička (Vrtek), 46. Vrtek (Toman), rozh. náj. Vrtek.

HC Děčín: Lavinger (Šticha) - Strnad, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Vegner, Klement, Kvaček, Michajličenko - Hašek, Volráb, Vacek - Havlíček, Oliverius, Fojt - Drnec, Chládek, Buďa - Bačák, Kment, Bejšovec.