Hosté nepřijeli na půdu nováčka v plné polní, přesto získali důležité vítězství. To je udrželo na čtvrtém místě s dobrým bodovým polštářem před čtvrtou Kobrou. Navíc na první Vrchlabí ztrácí Děčín jen dva body.

„Přijeli jsme v okleštěné sestavě, trápí nás marodka obránců. Hráli jsme jen na pět beků, z toho jeden byl starší dorostenec. Domácí hráli před výbornou kulisou dobře, ale my jsme se na zápas výborně připravili,“ pochvaloval si děčínský kouč Jaromír Carvan. „Prvních deset minut jsme nehráli špatně, hned z první šance jsme ale dostali gól a za pár sekund to už bylo o dvě branky. Propadli jsme po taktické stránce a dělali hrubé individuální chyby,“ litoval domácí trenér Juraj Jurík.

Severočeši podali velmi zodpovědný výkon směrem do obrany. A v útoku byli efektivní. Navíc domácí nepustili do vyrovnání. Když už Dvůr Králové snížil na 2:3, hosté mu během šesti minut nasypali tři branky. „To by zamávalo i s mnohem kvalitnějším mužstvem, než jsme my,“ hlesl Jurík.

Domácí měli v poslední třetině převahu, Děčín ale vedení ubránil. V sezóně tak Medvědi vyzráli na Dvůr Králové ve všech čtyřech duelech. „Hráli jsme zodpovědně v obraně a dokázali proměňovat šance. Byli jsme hodně efektivní, a to rozhodlo. Pomohlo nám, že jsme dali první dva góly. Jsme rádi za tři bod,“ podotkl Carvan.

„Když chceme bodovat, tak musíme podat koncentrovaný výkon na všech postech. V poslední době se nám stává, že z té koncepce vždy někdo jako by vypadne a soupeři dokážou trestat naše chyby,“ postěžoval si trenér Dvora Králové.

Ve středu čeká na Děčín daleko těžší soupeř. Od 18 hodin totiž na domácím ledě přivítá třetí Jablonec nad Nisou.

HC Dvůr Králové – HC Děčín 4:7 (0:2, 2:4, 2:1)

Branky a nahrávky: 23. Kocián (Karlík), 30. Karlík (Luštinec), 42. Hrazdira (Valášek, Petira), 51. Kocián (Ukhin, Luštinec) – 10. Zika (Oliverius), 10. Michajličenko (Fajgl, Petráš), 27. Volráb (Hašek), 31. Vacek (Oliverius, Zika), 32. Volráb (Zajan), 36. Zika (Oliverius), 49. Petráš (Fajgl, Michajličenko).

Rozhodčí: Barek – Laczko, Fasch. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 450.

HC Děčín: Lavinger – Hříbal, Kaltenböck, Michajličenko, Tenkrát, Chmel – Zajan, Volráb, Faigl – Oliverius, Chovanec, Petráš – Vacek, Hašek, Zika – Amirov.