Děčínští hokejisté zakončili nepovedenou základní část těsnou porážkou v Nymburce.

Medvědi můžou litovat promarněné první periody, ve které jim Nymburk nastřílel tři branky. Domácí hokejisté měli od úvodu utkání tlak, který dokázali zužitkovat v páté minutě. Bývalý děčínský hokejista Jakub Loučka zblízka překonal Lavingera a otevřel sobotní střelecký účet. Následně Děčín nevyužil přesilovou hru a chvilku na to přišla další pohroma. Tentokráte se do puku opřel Šimek a Lavinger byl bezmocný. V poslední minutě úvodní třetiny zvýšil už na 3:0 Protivný. „Měli jsme ještě další tutové šance, kdy kluci jeli tři na jednoho, ale nesehráli to dobře. Takové šance by se měly zakončovat do prázdné brány, a ne střelou mimo. Na druhou stranu i soupeř měl několik příležitostí, včetně dvou přesilovek, ale neproměnil nic," řekl na úvod hodnocení zápasu trenér domácích Pavel Bičiště. „Tahle třetina rozhodla, tady nám zápas utekl," smutně podotkl děčínský trenér Jan Havlíček.

Na další trefy si přes dvě stě diváků muselo počkat do závěru prostřední dvacetiminutovky. Blízko čtvrtému gólu domácích měl Stehlík, Děčín zachránila tyč. Hostům pak ke snížení pomohly dvě přesilové hry. Domácího Matouška poprvé překonal Vaněk, který se při hře pět na tři prosadil z těžkého úhlu. A o šestnáct vteřin později už v klasické přesilovce dostal Medvědy na dostřel Hašek. Jen škoda, že za necelou minutu Severočeši nechali prostor Protivnému, který vrátil Nymburku dvoubrankový náskok. „Za stavu 3:2 jsem měl obavy z dalšího vývoje zápasů. Naštěstí kluci z druhé lajny přidali čtvrtý gól, který byl důležitý," přiznal Bičiště. „Byla velká škoda, že přišla ta čtvrtá branka," hlesl Havlíček.

V poslední třetině se hra hodně rozkouskovala a Děčín hrál velmi často v oslabení. „Rozhodčí měl na obě strany velmi divný metr. Některé fauly byly posuzovány velmi úzkostlivě. Přeci jen hrajeme hokej a ne fotbal," připomněl děčínský kouč. Když Děčín všechno přežil, udeřil při hře pět na pět opět Jaroslav Hašek, který v čase 52.52 snížil na 4:3. Vyrovnání se ale Děčín nedočkal, nevyužil dvě další přesilovky, a nakonec se domů vracel bez bodů. „Třetí třetina byla hodně podobná té druhé. Dost vyloučených a hra byla jak na houpačce. Hosté ještě snížili, ale nakonec jsme vítězství ubránili," oddychl si Bičiště.

Na Medvědy by tak správně mělo čekat play-out, ve kterém by Děčín měl narazit na Pelhřimov. Ten však posledních šest zápasů vinou epidemie příušnic neodehrál. „Výkonný výbor musí rozhodnout co nejdřív, jak to bude dál. Musíme vědět na koho se připravit a jestli se vůbec připravovat. Věřím, že se rozhodne už dnes," dodal Havlíček.

NED Hockey Nymburk - HC Děčín 4:3 (3:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Loučka (Kuzďas, Rittig), 9. Šimek (Král, Saňa), 20. Protivný (Knesl), 40. Protivný (Eis, Pýcha) - 38. Sýkora (Hříbal), 39. Hašek (Kaltenböck, Oliverius), 53. Hašek (Zika).

R: Jechoutek Tasch, Beránek. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:2. Oslabení: 0:0. Diváci: 230.

HC Děčín: Lavinger (Šticha) - Hříbal, Molnár, Zdvořáček, Vaněk, Klement, Chmel, Kaltenböck, Vegner - Hašek, Volráb, Vacek - Faigl, Oliverius, Zika - Patzelt, Vykouk, Chovanec - Sýkora, Fojt, Kment