Klatovy v Jablonci nehrály a Děčín, který má ale o dva zápasy navíc, tak získal právě na Klatovy náskok jednoho bodu.

Na led posledního Milevska jel Děčín v roli favorita. Když ve 21. minutě zvyšoval Baránek na 3:1, zdálo se, že Medvědi nebudou mít problémy. „První třetina byla v naší režii. Po třetí brance ale kluci opět polevili a moc se mazlili 
s pukem ve vlastní třetině. Přestali jsme hrát jednoduše
a najednou domácí otočili na 4:3. Naštěstí jsme ve vlastním oslabení vyrovnali. V poslední třetině jsme už zase byli lepší. Když dal Michal Oliverius na 5:4, věřil jsem, že to dotáhneme do vítězného konce. Milevsko už nemělo tolik šancí," zhodnotil vítězné utkání trenér Děčína Karel Chládek.

Kouč Medvědů po špatném utkání v Klášterci rozdělil první útočnou řadu. Kapitán Filipovský šel do druhé, do první se naopak posunul Vávra. A tato změna přináší své ovoce. „Potřebovali jsme to trochu oživit, proto tato změna. Máme jeden z nejlepších útoků v lize, to nás těší. Ale na můj vkus hodně branek dostáváme, tam je potřeba ještě zapracovat," moc dobře ví děčínský stratég.

V sestavě registrujeme nová jména. V obraně nastupuje Jakub Grin a v útoku se objevil Jakub Pořický. „Oba hráči s námi trénovali už v srpnu. Ale Ústí si je pak vzalo zpět do své juniorky. Nyní jsou ale opět v Děčíně. Grin už se ve 
II. lize zabydlel a podává velmi slušné výkony. Pořický odehrál teprve první zápas. Toho mohu hodnotit až po delší době," usmívá se spokojený trenér Chládek.

I když odehráli o dva zápasy více než druhé Klatovy, přesto jim aktuálně patří první příčka v soutěži. „Je asi znát, že kluci mají sebevědomí. Bylo to vidět například v utkání se Sokolovem a teď s Milevskem, kdy jsme obraceli nepříznivý vývoj. Je vidět, že když hrajeme a dodržujeme svůj systém hry, moc týmů nás nepřehrává," dodal Chládek.V dalším kole hraje Děčín tuto sobotu od 18:00 v Táboře.

Milevsko – HC Děčín 4:6 (1:2, 3:2, 0:2) Branky a nahrávky: 
7. Sumerauer (Kořánek), 23. Procházka (Hamerle), 30. Homolka (Markulinec), 34. Markulinec (Homolka, Bernad) – 1. Vávra (Oliverius, Zika), 16. Pořický (Racek), 21. Baránek (Filipovský), 40. Oliverius (Zika), 46. Oliverius (Stezka, Zika), 60. Vávra (Oliverius).
Děčín: Lavinger (Zámostný) – Stezka, Sádovský, Hříbal, Grin, Molnár, Nikl, Novotný, Dvořák – Zika, Oliverius, Vávra – Drnec, Baránek, Filipovský – Vacek, Racek, Pořický – Kopas, Řídel, Šetka.